rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cifra de afaceri a Renault Group a scăzut cu 13,4%, în contextul în care vânzările mondiale scad cu 22,3 %

Cifra de afaceri a Renault Group în trimestrul al treilea se ridică la 9 miliarde de euro, în scădere cu 13,4 %, în contextul în care vânzările mondiale scad cu 22,3 % la 599.027 vehicule, a anunţat vineri grupul, conform news.ro, citat de stiripesurse.ro

"Cifra de afaceri a Renault Group în trimestrul al treilea se ridică la 9 miliarde de euro, în scădere cu 13,4 % (-14 % la perimetrul constant al ratelor de schimb) în contextul în care vânzările mondiale scad cu 22,3 % la 599.027 vehicule. Renault Group îşi continuă politica comercială iniţiată în trimestrul al treilea din 2020 care conduce la creşterea părţii din vânzări realizate pe canalele cele mai rentabile şi la un efect pozitiv de aproape 3 puncte procentuale. Gama E-TECH reprezintă în trimestrul al treilea 31,3 % din vânzările de vehicule particulare ale mărcii Renault în Europa", arată raportul grupului.

Gama E-TECH reprezintă vânzările de vehicule 100% electrice, HEV şi hibride.

În trimestrul al treilea, Sandero a fost cel mai vândut vehicul din Europa iar Duster cel mai vândut SUV de pe piaţa europeană. Cele două modele figurează totodată pe podiumul celor mai vândute modele către persoanele fizice din Europa (Sandero pe locul 1 şi Duster pe locul 3).

Portofoliul de comenzi al Renault Group în Europa la sfârşitul lunii septembrie se situează la un nivel record în ultimii 15 ani şi reprezintă 2,8 luni de vânzări.

Renault Group estimează că lipsa de componente a dus la nerealizarea în trimestrul al treilea a unei producţii de circa 170.000 de unităţi. În pofida vizibilităţii reduse asupra evoluţiei posibile în trimestrul patru, Renault Group anticipează pentru ansamblul anului o pierdere de circa 500.000 vehicule.

"În pofida creşterii pierderilor de producţie estimate pentru întregul an, Renault Group îşi menţine estimarea privind atingerea unei marje operaţionale pe întregul an la un nivel comparabil cu cel din primul semestru. Renault Group vizează totodată un free cash-flow operaţional al activităţii Automobile pozitiv (excluzând variaţia necesarului în fond de rulment).

Renault Group confirmă că este pe cale să îşi atingă obiectivul CAFE (Corporate Average Fuel Economy) pentru anul 2021.

"Acţiunile întreprinse pentru reducerea costurilor şi optimizarea valorizării producţiei noastre ne permit să confirmăm estimarea noastră pentru întregul an în pofida deteriorării aprovizionării cu componente în trimestrul al treilea şi a unei vizibilităţi reduse pentru ultimul trimestru", a declarat Clotilde Delbos, director financiar Renault Group.

Într-un context puternic perturbat de criza de componente şi de opriri ale producţiei, Renault Group a vândut 599.027 de vehicule în trimestrul al treilea 2021, cu 22,3% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020.

Vânzările Renault Group în Europa (care reprezintă 53% din vânzările sale globale) au scăzut cu 26,3 %. Vânzările pe celelalte pieţe au scăzut cu 17,3 %.

Scăderea cifrei de afaceri, limitată la -13,4%, confirmă impactul pozitiv al politicii comerciale, orientată spre o mai bună valorizare a vânzărilor.

Marca Renault a vândut 365.934 de vehicule, în scădere cu 24,4% faţă de nivelul realizat în trimestrul al treilea din 2020. Pe cele mai importante cinci pieţe din Europa (Franţa, Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie), marca înregistrează un progres pe canalele de vânzare cele mai rentabile: procentul de vânzări către persoanele particulare a crescut cu 6 puncte procentuale faţă de trimestrul al treilea din 2019, perioadă anterioară crizei.

În Europa, vânzările de vehicule particulare E-TECH au crescut cu 29% şi reprezintă 31,3% din vânzările pe întregul trimestru, în special datorită succesului modelului Arkana, care marchează revenirea reuşită a mărcii Renault în segmentul C, cu peste 40.000 de comenzi în decurs de 9 luni, din care 56% în versiunea hibridă E-TECH.

Vânzările de vehicule utilitare au crescut cu 1,4%, pe o piaţă în scădere cu 11,2%, datorită performanţei modelelor Master şi Trafic.

Marca Dacia a vândut în trimestrul al treilea 138.375 de vehicule, în scădere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului precedent. Dacia a reuşit totuşi o evoluţie mai bună decât cea a pieţei, datorită Noului Sandero, cel mai vândut model din Europa în trimestrul 3, şi a Noului Duster, cel mai vândut SUV din Europa în acelaşi interval. Dacia dispune de două modele pe podiumul vânzărilor către clienţii particulari din Europa în trimestrul 3 (Sandero pe locul 1 şi Duster pe locul 3) .

Dacia Spring, cel mai accesibil vehicul electric din Europa, înregistrează deja peste 30.000 de comenzi.

Dacia a prezentat recent modelul Jogger, noul său vehicul de familie polivalent cu 7 locuri, ale cărui comenzi vor fi deschise înainte de sfârşitul anului.

Marca Lada îşi păstrează poziţia de lider pe piaţa din Rusia în pofida scăderii cu 27,8% a vânzărilor. LADA Vesta şi LADA Granta rămân cele mai vândute modele pe această piaţă.

În trimestrul 3 din 2021, cifra de afaceri a Renault Group s-a ridicat la 8,987 miliarde de euro, în scădere cu 13,4% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului precedent. Calculată la rate de schimb şi perimetru constant, cifra de afaceri ar fi înregistrat o scădere de 14%.

Cifra de afaceri a diviziei Automobile, exceptând AVTOVAZ s-a ridicat la 7,685 miliarde de euro, în scădere cu 14,1%.

Această scădere este rezultatul diminuării vânzărilor (-20 puncte), fapt explicabil la rândul său prin penuria de componente şi prin aplicarea unei politici comerciale stricte.

Variaţia ratelor de schimb a indus un efect pozitiv de 0,3 puncte ca urmare a evoluţiei favorabile a anumitor monede (Real-ul brazilian, Lira sterlină, Rubla rusească).

"Efectul indus de creşterea preţului de vânzare al modelelor, care reprezintă un aport de 2,9 puncte procentuale, reflectă continuarea politicii de privilegiere a valorii vânzărilor faţă de volume. Acest rezultat este totuşi marcat de o bază de comparaţie ridicată în trimestrul al treilea din 2020 şi de creşteri limitate de preţuri pe pieţele emergente în absenţa unui efect negativ al ratelor de schimb. Vânzările către parteneri au avut o contribuţie negativă de -1,2 puncte. Aceasta se explică în principal prin scăderea vânzării de motoare diesel către partenerii noştri, afectaţi la rândul lor de criza componentelor.

Efectul mixului de modele, de +1,6 puncte, reflectă succesul modelului Arkana, lansat la începutul anului şi buna performanţă a gamei de vehicule utilitare.

Scăderea mai puţin accentuată a vânzărilor pe pieţele din afara Europei au făcut ca indicatorul mix geografic să aibă un impact de -1,4 puncte.

Indicatorul "altele" reflectă o contribuţie pozitivă de 3,7 puncte.

Contribuţia AVTOVAZ la cifra de afaceri a Renault Group, în scădere cu -19%, se cifrează la 537 milioane de euro. La rată de schimb constantă, contribuţia AVTOVAZ ar fi scăzut cu -23,9%.

Serviciile de mobilitate au avut o contribuţie de 6 milioane de euro la cifra de afaceri din trimestrul al treilea 2021.

Activitatea de Finanţare a vânzărilor (RCI Bank & Services) a generat o cifră de afaceri de 759 milioane de euro în trimestrul al treilea, stabilă faţă de perioada similară a anului 2020.

La 30 septembrie 2021, stocurile totale (inclusiv cele din reţeaua de concesionari) reprezentau 340.000 vehicule, faţă de 470.000 la sfârşitul lunii septembrie 2020.

"În pofida creşterii pierderilor de producţie estimate pentru întregul an, Renault Group confirmă obiectivul de a atinge pe ansamblul anului 2021 o marjă operaţională comparabilă cu cea înregistrată în primul semestru. Renault Group vizează totodată un free cash-flow operaţional al activităţii Automobile pozitiv pe întregul an (fără a ţine cont de variaţia necesarului de fonduri de rulment)", anunţă grupul.

Având o expertiză unică în domeniul electrificării şi beneficiind de alianţa sa cu Nissan şi Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor 5 mărci ale sale - Renault – Dacia – LADA – Alpine şi Mobilize. Prezent în peste 130 de ţări şi având peste 170.000 de salariaţi, Grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule în 2020.

sâmbătă, 23 octombrie 2021457
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Primul pas în războiul polițiștilor cu cei care dau flashuri a fost făcut. Ce îi așteaptă pe șoferi
Comentarii
mai mult...Economic
26 noi 00:00EconomicVirgil Popescu: Infirm categoric că vor fi probleme cu gazele la iarnă

Nu există niciun risc privind alimentarea cu gaze la iarnă, acesta fiind doar un zvon care apare periodic pentru a...152

27 noi 01:43EconomicRestanţele la creditele în lei au scăzut cu 1,86% în octombrie.Împrumuturile în valută au coborât cu 6,45%216
27 noi 00:00EconomicCarrefour a iniţiat retragerea de la comercializare a tobei de porc „Drag de România“277
27 noi 00:00EconomicSalariul minim în UE: PE a dat undă verde pentru începerea negocierilor cu Consiliul

Deputaţii europeni au dat undă verde joi pentru începerea negocierilor cu Consiliul UE privind o directivă care va...286

27 noi 00:00EconomicGazprom îşi va majora investiţiile în 2022 până la 24 de miliarde de dolari224
27 noi 00:00EconomicBăncile din Europa plătesc mai mult pentru a se împrumuta overnight decât pe trei luni206
27 noi 01:31EconomicÎn Germania salariile cresc cu 25%, în ciuda opoziției specialiștilor

Aproape 2 milioane de lucrători din cea mai mare economie a Europei vor primi o creștere salarială importantă, după...341

27 noi 01:39EconomicDNSC: În aceste zile, circulă online o tentativă de scam care utilizează imaginea farmaciei Catena330
26 noi 00:00EconomicCreşterea costurilor şi lipsa foţei de muncă specializate, principalele provocări pentru companii în 2021144
26 noi 02:58EconomicProiect: Veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat, majorate cu 528,789 milioane de lei

Veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi majorate cu 528,789 milioane de lei, iar bugetul asigurărilor...156

26 noi 02:53EconomicAntreprenorii se aşteaptă să resimtă efectele pandemiei şi în următorii ani şi sunt prudenţi cu angajările160
26 noi 00:00EconomicSiegfried Mureşan: România va primi prefinanţarea de 3,8 de miliarde de euro din PNRR până la sfârşitul anului148
Vremea
10.5°10.5° - 12.9° duminică, 28 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 8.11 m/s
Presiune: 1002 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 noi 00:00SportBorussia Dortmund, lider provizoriu în Bundesliga - Erling Haaland a înscris la revenirea pe teren

Norvegianul Erling Haaland a înscris pentru Borussia Dortmund, care a învins în deplasare, cu scorul de 3-1,...176

28 noi 00:03SportLiverpool – Southampton 4-0

Jota, Thiago și Van Dijk au făcut instrucție cu "sfinții" pe Anfield. A fost 4-0 la final pentru Liverpool care...214

28 noi 00:03SportArsenal a învins-o cu 2-0 pe Newcastle, care rămâne fără victorie în actuala ediţie de campionat

În prima partidă a etapei, "tunarii" au obţinut o victorie indiscutabilă după golurile lui Bukayo Saka (minutul 56)...176

28 noi 00:04SportCupa Davis: Marius Copil, învingător - România, la un pas de victorie (2-0 cu Peru)

Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general),...312

Local
27 noi 23:50LocalCOVID-19: 8 NOI DECESE, la Constanța

Până vineri, 26 noiembrie, 55.989 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...732

27 noi 23:22LocalLa Constanța, NU mai sunt tichete de masă pentru cei vaccinați

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța anunță că, momentan, nu mai sunt tichete de masă pentru...1132

27 noi 14:40LocalMihai LUPU și-a propus: nicio LOCALITATE FĂRĂ APĂ. VIDEO

924

27 noi 17:21LocalSOARTA operatorilor din Portul Tomis depinde de PUZ-ul PENINSULEI VIDEO

Primăria Constanța a solicitat, încă din vară, Ministerului Transporturilor, trecerea Portului Tomis din domeniul...1730

27 noi 23:49LocalCoronavirus: 1.827 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...397

27 noi 23:49LocalCoronavirus la Constanța: 68.257 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.257 de persoane...472

27 noi 00:01LocalUNIVERSITATEA OVIDIUS din CONSTANȚA intră în PROCES de REABILITARE

Răsare soarele și pe strada învățământului universitar. Universitatea Ovidius din Constanța urmează să intre...539

27 noi 23:50LocalCONSTANȚA va avea, în sfârșit, o STRATEGIE CULTURALĂ

Municipiul Constanța va beneficia, în sfârșit, de o Strategie Culturală pentru perioada 2021 – 2031. Principalele...592

27 noi 23:53LocalIată cum va fi MARCATĂ ziua de 1 DECEMBRIE la Constanţa!

1410

Politică
27 noi 00:00PoliticăDacian Cioloș, ATAC VEHEMENT după numirea Laurei Vicol

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor,...753

27 noi 19:31PoliticăMinistrul de Finanțe: 'Taxa de poluare pentru autovehicule nu trebuie să fie primită ca un dușman'

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat vineri că taxarea autovehiculelor care poluează ar trebui...759

27 noi 19:32PoliticăPrima măsură a noului guvern: Ministerul Finanțelor dă 1,4 miliarde de lei împrumut la CEC Bank

513

27 noi 19:33PoliticăSorin Grindeanu promite să revitalizeze Transporturile: 'Nu am venit să caut vinovați'

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, a declarat la preluarea mandatului că va face o analiză atentă a...479

27 noi 19:33PoliticăRareș Bogdan: Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a criticat-o dur pe Raluca Turcan, vicepreședinte al partidului, după ce...736

27 noi 19:34PoliticăNicolae Ciucă: Un militar, chiar dacă trece în rezervă, rămâne pe viață militar

574

Interviuri
10 noi 00:06InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4753

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1681

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3375

26 noi 00:16InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cotidianului Replica,...5973

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1371

26 noi 00:17InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2182

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

Viorel Teliceanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a fost prezent în studioul Replica,...3126

26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO

Adrian Bîlbă se află la conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii încă din anul 2012. Într-un...2898

23 oct 15:55InterviuriMOTOTOLEA: Un DEZVOLTATOR imobiliar a formulat plângere la DNA, împotriva MUZEULUI de Istorie și a DIRECȚIEI de Cultură

3856

Monden
27 noi 00:00MondenDe ce a refuzat Tom Hanks oferta multimilionarului Bezos de a face o călătorie în spaţiul cosmic?

Actorul Tom Hanks a primit o şansă care apare o dată în viaţă, aceea de a călători în spaţiul cosmic, dar a...360

27 noi 00:00MondenTudor Gheorghe: Nu mă încurcă că nu vă vaccinați. Muriți în liniște

Mesaj dur al artistului Tudor Gheorghe privind publicul care poate participa la concertele sale. Acesta a declarat, în...627

27 noi 00:00MondenFrancezul Guy Savoy a fost desemnat încă o dată cel mai bun maestru bucătar din lume

319

27 noi 00:00MondenFamilia cântăreţei Celine Dion critică filmul 'Aline', inspirat din viaţa acesteia

Fratele şi sora cântăreţei canadiene Celinei Dion au criticat ferm filmul "Aline", inspirat din viaţa starului din...308

27 noi 02:40MondenPlacido Domingo şi-a anulat spectacolul programat la teatrul Bolşoi din Moscova

Tenorul spaniol Placido Domingo şi-a anulat participarea la spectacolul de operă "La Traviata", de Giuseppe Verdi,...295

27 noi 00:00MondenMario Vargas Llosa, ales membru al Academiei Franceze

236

Mapamond
27 noi 00:00MapamondCoronavirus: Guvernul ceh a declarat stare de urgenţă din cauza creşterii numărului de infectări

Guvernul ceh a declarat joi stare de urgenţă pentru 30 de zile din cauza creşterii semnificative a cazurilor de...264

27 noi 00:00MapamondPost Brexit: Pescarii francezi anunţă blocarea unor porturi şi a tunelului de sub Canalul Mânecii

Comitetul naţional pentru pescuit din Franţa a anunţat vineri blocarea accesului pentru mărfuri în trei porturi de...268

27 noi 00:00MapamondCelebra 'Afghan Girl', de pe coperta revistei National Geographic, s-a refugiat în Italia

336

27 noi 00:03MapamondTurcia: Poliţia a tras cu gaze lacrimogene împotriva unor femei care manifestau. VIDEO

Poliţia turcă a tras joi cu gaze lacrimogene împotriva mai multor sute de femei care manifestau la Istanbul pentru a...467

27 noi 00:03MapamondUE: Certificatul verde, valabil doar nouă luni după vaccinare

Uniunea Europeană vrea să impună valabilitatea certificatului verde la 9 luni pentru cei cu ambele doze de vaccin....1895

27 noi 00:04MapamondȚara din UE în care bolnavii de COVID-19 sunt mai importanți decât cei cu cancer sau cardiaci

653

Sănătate
27 noi 00:00SănătateCe efect are albirea dinților asupra smalțului dentar?

S-a constatat că o aplicare recomandată a doar 10% gel de peroxid de carbamidă pe dinți (în condițiile în care...255

27 noi 02:07SănătateCseke Attila: Aprovizionarea cu medicamente împotriva COVID-19 şi creşterea numărului de paturi ATI, prioritare

Aprovizionarea unităţilor sanitare cu medicamentele necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2,...231

27 noi 02:04SănătateRafila: Parteneriatele cu industria farmaceutică sunt extrem de importante

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că parteneriatele cu industria farmaceutică...225

27 noi 00:00SănătateCele mai multe cazuri noi de COVID - în Capitală şi în judeţele Cluj şi Timiş

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti -...235

27 noi 00:00SănătateCNCAV: Evenimente de informare privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5 - 11 ani, în perioada următoare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat joi, după...215

26 noi 00:14SănătateCoronavirus - Rafila: La acoperire vaccinală de 35 - 40%, pe primul loc este imunizarea celor nevaccinaţi

608

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT