REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cimitirul musulman şi cel adventist din Grădina intră în reabilitare

Cimitirul musulman şi cel adventist din Grădina intră în reabilitare

Replica API 17 iulie 2015 | 00:00 228

Gabriela Iacobici

Primarul din Grădina, Gabriela Iacobici, demonstrează, prin activitatea depusă, că localnicii din comuna pe care o conduce sunt cei mai importanţi. A reabilitat şcoli, grădiniţe, terenuri de sport în Cheia şi Grădina, a pus bazele unui Centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa, a oferit cadouri elevilor la sfârşit de an, ajută familiile defavorizate. Mai nou, edilul are în plan reabilitarea cimitirului musulman, dar şi adventist. Asta după ce, în luna decembrie, a inaugurat cimitirul ortodox din Grădin, dar şi cel din Cheia.

Nici unul dintre cele patru nu a fost reabilitat vreodată, iar buruienile începuseră să crească, în timp ce gardurile de piatră ce împrejmuiau locurile de veci aproape că nu mai existau. „N-au fost niciodată refăcute, vrem să le reabilităm în acelaşi stil ca cele ortodoxe din Cheia şi Grădina. Pe acestea din urmă le-am reabilitat, le-am aranjat frumos, în decembrie 2014, am amenajat alei frumoase, cu parcare în faţă.

Am investit cam 200.000 lei. Gardurile de piatră erau căzute. Vrem să facem acelaşi stil şi la celelalte, musulman şi adventis, pentru că am şi comunitate de adventişti. Oamenii tot întrebau când le fac şi le-am promisa. Numai bălării sunt acolo, este dezastru“, a spus primarul Gabriela Iacobici.

Concomitent, şeful administrației locale, împreună cu echipa, lucrează la un alt proiect, la fel de important și care va fi pus pe convocatorul viitoarei ședințe de consiliu. Este vorba despre reabilitarea izvorului de la Cheia. „El a fost făcut anii trecuți, dar a venit apa mare, l-a mocirlit, vrem să-l reamenajăm. Nu știm câți bani vom investi lucrăm la acest aspect, dar banii vor proveni din bugetul local. Mai durează o lună până ne apucăm“, a conchis alesul local.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614