REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

Cîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

Replica API 12 august 2022 | 00:00 1070

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că schimbările propuse prin proiectul noilor legi ale educaţiei vor avea rezultate doar prin alocarea de resurse financiare.

Sorin Cîmpeanu

"Sunt convins că lucrurile se vor putea schimba doar dacă sunt însoţite de finanţarea adecvată. Am spus-o şi o repet: oricât de curajoase, de asumate, de logice, de geniale ar fi schimbările, chiar dacă fiecare dintre dumneavoastră aţi vrea să vă implicaţi într-o manieră care să reprezinte un salt faţă de ceea ce aţi făcut până acum, rezultate nu ar putea fi aşteptate fără resurse alocate.

Deci, dacă din acest proiect al legii nu s-ar accepta acel articol care spune că pentru orice cadru didactic din sistemul de educaţie, începând cu cadrele didactice debutante şi chiar şi cadrele didactice stagiare, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu pe economie, nu o să vin nici în faţa dumneavoastră a tuturor, nici măcar a unuia dintre dumneavoastră, să spun că ceea ce este în lege se poate întâmpla.

Dar atât timp cât acest articol rezistă, am dorinţa să mă uit în ochii fiecăruia dintre dumneavoastră şi să vă spun că ceea ce este scris în această lege se poate şi se va întâmpla cu această condiţie: să existe resurse", le-a spus ministrul Educaţiei profesorilor vâlceni, scrie antena3.ro.

Uniforme obligatorii pentru toți elevii români! Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a menţionat că pentru implementarea măsurilor prevăzute în proiectul noilor legi ale educaţiei ar fi nevoie de cel puţin o dublare a actualului buget al Ministerului Educaţiei.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost vineri după-amiază la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu cadrele didactice şi cu reprezentanţi ai elevilor şi părinţilor pe marginea proiectului Legilor Educaţiei - România educată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan are perfecta dreptate!Salariile ar trebui sa fie in functie de rezultatele;performantele elevilor!
0
0
La cat de p****i sunt nu merita nici macar sa aiba salar!
0
0
Da nea, face cercetare, apar noi teoreme. Aia a lui Piagora tocmai ce a fost redescoperita de un profesor roman, iar altul a publicat o lucrare despre marul lui Newton
0
0
Esti p***t sau doar te prefaci? Au de corectat lucrari au de facut si pregatit diverse activitati. Doar tu cu mintea ta retarda poate gandi asa ceva.
0
0
Salariul mediu este pentru 8 ore pe zi si 20-25 zile concediu pe an. Cadrele didactice au 4 ore pe zi si 3 luni vacanta. De rezultate, sa nu mai vorbim
0
0
Deci cadrele didactice care au salariu sub salariu mediu din Romania ishi pot rotunji venitul din meditatii motivand ca ministru lor a spus asha ceva,caci ministrul educatiei reprezinta este cea mai innalta functie in statul Roman pentru domeniul lor.
0
0
Egal proportional cu demnitatea de demnitar ,nu dom ministru?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920