REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cîmpeanu: „Regulile de distanţare din şcoli, stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei“

Cîmpeanu: „Regulile de distanţare din şcoli, stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei“

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:03 1549

Regulile de distanţare în unităţile de învăţământ vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, imediat după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea a şcolilor, a anunţat, vineri, la un webinar, ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Sorin Cîmpeanu

"Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie. Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. (...) Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori. Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat", a spus Cîmpeanu.

El a precizat că Ministerul Educaţiei verifică "regulat" existenţa stocurilor de materiale sanitare în toate şcolile din România.

"Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor. (...) Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa (...) stocurilor de materiale în toate şcolile din România. Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, la şcolile care se deschid în totalitate, fiind în zone unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori va fi mai mică de unu, va fi "foarte greu" de respectat toate măsurile impuse în actualul context epidemiologic.

"Sunt şcoli, cele care sunt în zone în care rata de infectare este sub unu la mia de locuitori, care se deschid în totalitate. În aceste şcoli va fi foarte greu să respectăm toate măsurile", a susţinut ministrul Educaţiei.

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au organizat vineri un webinar dedicat personalului din învăţământ privind vaccinarea anti-COVID.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e un prost deosebit
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920