REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cinci ani de la tragedia aviatică din Apuseni: Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, comemoraţi de rude, prieteni şi localnici

Cinci ani de la tragedia aviatică din Apuseni: Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, comemoraţi de rude, prieteni şi localnici

Replica API 20 ianuarie 2019 | 00:00 269

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion au fost comemoraţi în Apuseni, de circa 100 de oameni, între care rude, prieteni şi localnici, la cinci ani de la tragedia aviatică în care cei doi şi-au pierdut viaţa. Fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, şi fiul său, Albert, au fost prezenţi la slujbă.

Romaniţa Iovan împreună cu fiul său, Albert, au urcat, alături de prieteni şi de localnici până în satul Giurgiuţ din comuna Horea, zona cea mai apropiată de locul accidentului în care au putut să ajungă din cauza zăpezii foarte mari din Apuseni, pentru a participa la slujba de pomenire a soţului său, pilotul Adrian Iovan, şi a studentei Aura Ion, care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii aeronavei.

Potrivit primarului comunei Horea, Nicola Marian, alături de familie au fost prezenţi la comemorare circa 100 de oameni, localnici şi prieteni veniţi de la Bucureşti. A fost oficiată o slujbă de pomenire, sâmbătă, în aer liber, după care a fost organizată o masă la căminul cultural din sat.

„Noi ne-am pregătit pentru eveniment şi am deszăpezit drumul astfel încât participanţii la parastas să poată ajunge cât mai aproape de locul accidentului. Împreună cu aproximativ 60 de localnici am urcat până la Giurgiuţ, alături de familie şi am participat la slujba de pomenire oficiată de un preot din comună şi apoi am mers cu toţii la o masă organizată de doamna Iovan la căminul cultural din sat. S-a făcut toată rânduiala, cum se obişnuieşte la parastas”, a declarat primarul Marian Nicola.

În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar Aurelia Ion era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate atunci la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie 2014, la o zi după accident, medicul Radu Zamfir a fost externat. Medicul Sorin Ianceu a fost externat în 3 februarie 2014, iar ceilalţi doi medici răniţi în accidentul aviatic, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, au fost externaţi o zi mai târziu. Copilotul Răzvan Petrescu a stat, după accident, o lună în spital, apoi a fost reinternat şi operat de mai multe ori la picioare.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In viata e bine sa respecti niste legi sau regulamente.Altfel, salveaza cine vrea cum ii vine pe tartacutza?! HABARNISTILOR, PT ORICE INTERVENTIE SUNT INTOCMITE ACTE LEGALE CA SA STIE FIECARE CE ARE DE FACUT. voi sa mai invatati sa faceti focul ca radu zamfir....
0
0
De ce plm aveti nesimtirea asta specific romaneasca? Asta facem noi, dam sfaturi si ne dam cu parerea acolo unde nu este nevoie de ea, in schimb treaba noastra o facem ca pula. Suntem buni in orice alt domeniu numai in al nostru nu. So ia in gura toti cei care trag tara in jos
0
0
Nu mai comentati aiurea, amanta-neamanta, studenta-nestudenta...oamenii aia erau acolo pentru o cauza nobila, pentru o prelevare care salva vietile unor oameni aflati pe liste de asteptare in gara vietii, la ultimul tren.Si toti au fost intr-o lupta crancena cu viata, unii au iesit invingatori altii au fost invinsi dar nu au pierdut razboiul, transplantul merge mai departe.
0
0
Eu am vrut sa le sug pula. GHINION DE BORFAS NAZISTO HITLETIST
0
2
S-a uitat ca studenta era militar si a parasit garnizoana dupa propriul ei regulament.Ce, stiau sefii ei ca se urca in avion pana la oradea si inapoi? S-a aflat cand a cazut.
0
1
Care studenta? Doar amantele de doctori au acces in avioanele statului paralel.Asa ca aura ion.Doar nu o sa cautati cum isi obtinea notele!
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367