REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cinci cadre didactice de la Liceul Călinescu VOR să ocupe funcția de director

Cinci cadre didactice de la Liceul Călinescu VOR să ocupe funcția de director

Replica API 6 noiembrie 2020 | 22:06 2415

Directorul numit de Inspectoratul Școlar General, Cristina Dodu, și-a dat demisia iar acum au apărut cinci candidați din cadrul liceului care vor să ocupe această funcție de conducere. Profesorii consideră că unitatea de învățământ trebuie condusă de un cadru didactic titular în cadrul liceului, care cunoaște problemele și situația acestuia și nu de un profesor care nu a deținut niciodată o funcție de conducere și e total străină nu numai de liceu, dar și de orașul Constanța.

Situația de la Liceul George Călinescu este deja cunoscută de întreg municipiul. La această unitate de învățământ cei care ocupau funcția de conducere a instituției au venit și au plecat unul câte unul. Ei bine, iată că acum, conform inspectorului școlar general, Sorin Mihai, sunt nu mai puțin de cinci solicitări pentru ocuparea acestei funcții. Până la definitivare, în funcție rămâne Cristina Dodu, directoarea venită din sursă externă.

„Am solicitat ca cei care sunt acolo să își exprime parerea. Colectivul a înaintat cinci nume pentru funcția de director. Îmi doresc să rezolvăm cu celeritate această situație. Ar fi firesc să se pună de acord. Pe lista înaintată apare și numele unui director care a solicitat acum ceva timp încetarea detașării în interesul învățământului, domnul Mihăilă. Tot el și-a depus și demisia din Consiliul de Administrație, pe timpul când doamna Manole era director. Vrem să rezolvăm situația asta. Aș vrea să fiu în cunoștință de cauză. Lista este încă deschisă și vom vedea ce va fi. Până acum, doar doi și-au depus acordul scris. Eu voi lua legătura cu ceilalți trei să văd ce fac. Până la definitivare, doamna Dodu asigură directoratul”, a declarat Sorin Mihai.

Totodată, acesta a mai spus că ar fi incorect să ia o decizie până să vadă ce vor face și cele trei persoane care nu și-au depus încă acordul. Tot el a spus că îl bucură faptul că sunt oameni care vor să preia conducerea.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai, oameni buni, nu pricepeti ca nu Mihaila si-a dorit sa fie pe lista propusa pentru inspectorat? Ci toti colegii lui ... Vi-e ciuda, dar e adevarat.
1
0
Bre Mihaila cine dracu te mai intelege, ti-ai dat demisia da acuma vrei sa revii?! Mie asta imi suna a bataie de joc la adresa Liceului, o institutie de invatamant respectabila in Cta!
4
2
Bai, Mickhaila, nu-ti mai baga singur comentarii apreciati de!!! Hahaha!!
6
1
Obiceiul de a aduce directori dinafara este vechi. De fapt sforile sunt trase de niste doamne aflate in planul secund. Pana sa vina Sorin, le tragea amanta atarnatorului Raducu, cea care i-a stricat familia. Acum probabil sunt alte doamne, nimic nou sub soare. Iar de tipat pe aici, tipa cele care au pierdut cascavalul, niste nu li ta ti.
6
1
Comentarii impertinente. Niciun prof din Calinescu nu se razbuna pe nimeni. E o dorinta pe deplin justificata sa fie cineva care se pricepe la conducere si care cunoaste specificul liceului si tot ce tine de el. Lista cu cei cinci a fost inaintata de catre colectivul de profesori, nu s-au batut cu pumnul in piept cei cinci ca vor sa fie directori. Prof Mihaila a fost stimat, apreciat de colectiv, a avut coloana vertebrala si e dorit in continuare. Ca de altfel si ceilalti patru. A fost inaintata o lista pt ca asa si-a dorit domnul inspector, nu mai interpretati tendentios.
7
3
Sorin Mihai si Floriana scroafa din isj sunt in mare love. Naty s-a abandonat in bratele rrome ale lui Florian Stoica. Sorin mihai onanist trist.
1
6
Sorin mihai si iubita lui din isj si-au batut joc de toti profesorii. Sorin mihai este un prost prefacut care a tot incercat sa ne pacaleasca sa-l votam pe lista pnl. Un impostor de care directorii fac misto permanent. SORINE ESTI CEL MAI PROST DIN ISJ, EVER!
1
5
acolo e o adunatura de prosti perfecti. niste secaturi si niste barfitori. copiii sunt slab pregatiti. un liceu de toata jalea
8
5
Acum se explica linsajul la adresa directoarei. Sacali mai mari stateau la panda dupa postul respectiv...
6
4
Generale, ti se pare normal ca Mihaila care si-a dat demisia nefortat sa revina ca director? Adica a jucat jocuri de culise pe seama Liceului care acum e aratat cu degetul de toata lumea!
10
4
Sigur sa fie din PNL !
6
3
Bai Sorine, esti prea elegant in cazul asta! Fii badaran, mitocan, da cu parul, nu vezi ca astia isi bat joc de Liceu! Apropo, ard de nerabdare sa stiu, daca e adevarat, ca mikhaila si sefa de sindicat isi doresc cu ardoare postul. Eu zic ca varianta a doua ar fi categoric mai buna.
7
5
Pe cat puneti pariu ca si cel ce va fi numit acum, pe baza propunerilor venite din interior, va fi boicotat, refuzat, invins de proprii colegi? Si asta ptr ca cineva, invizibil, are o sete de razbunare crunta pe toata lumea!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218