REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cinci condamnări la închisoare pe viaţă pentru asasinarea ambasadorului rus în Turcia, în 2016

Cinci condamnări la închisoare pe viaţă pentru asasinarea ambasadorului rus în Turcia, în 2016

Replica API 10 martie 2021 | 00:00 1287

Un tribunal din Turcia a pronunţat marţi cinci condamnări la închisoare pe viaţă în dosarul asasinării ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, în 2016, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Alţi şase inculpaţi au fost condamnaţi la detenţie pe termen mai scurt pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă", iar şase au fost achitaţi.

Potrivit televiziunii de stat TRT Haber, preluată de Reuters, trei dintre cei închişi pe viaţă au primit câte două condamnări, iar ceilalţi doi câte una singură, toate fără posibilitate de eliberare condiţionată.

Unul dintre condamnaţi a fost organizatorul atacului, iar altul - fost ofiţer al unui serviciu secret - a furnizat informaţii despre ambasador, afirmă aceeaşi sursă.

În 2018, au fost inculpaţi în dosarul asasinatului 28 de suspecţi. Procesul a început în ianuarie 2019.

Mevlut Mert Altintas, un poliţist turc în vârstă de 22 de ani, l-a ucis pe diplomatul rus pe 19 decembrie 2016, trăgând în el nouă gloanţe, la inaugurarea unei expoziţii fotografice despre Rusia. Asasinatul a fost comis în faţa jurnaliştilor, iar imaginile au fost ulterior difuzate în presa internaţională.

Asasinul a strigat "Allahu Akbar!" şi "Nu uitaţi Alepul!" (oraş din Siria, afectat de conflictul în care au fost implicaţi şi militari ruşi - n. red.), iar apoi a fost la rândul său ucis de focurile de armă ale altor poliţişti prezenţi.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat după numai câteva zile de la atentat că asasinul era un membru al reţelei clericului musulman Fetullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a organizat puciul eşuat de acum cinci ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bv Erdogan unul ca tine trebuie si la noi unul care sa tina cu cetateni lui nu cu uni care vrea alte interese
1
0
gruparea islamistului Fethullah Gulen este produs CIA, corect? presedintele Tayyip Erdogan este un nationalist care doreste o Turcie independenta, fara infiltrati in toate structurile statului, acesti infiltarati fiind cei din secta homosexualului Fethullah Gulen care nu s-a casatorit niciodata si tot afirma ca e VIRGIN.Iar acest asasinat al ambasadorului Rusiei a fost orchestrat tot de CIA pentru a provoca un razboi intre Rusia si Turcia si a strica jocurile in Siria in favoarea unchiului Sam
0
1
a mai scapat de niste adversari. Sa nu uitam ca porcul a fost prieten la catarama cu gulen. Dupa ce nu a mai avut nevoie de el l-a facut dusman manca-i-ar cacatul !!!
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614