REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cinci constănţeni, săltaţi de DIICOT Braşov. Plecau în străinătate să dea „buf-uri” la ATM-uri

Cinci constănţeni, săltaţi de DIICOT Braşov. Plecau în străinătate să dea „buf-uri” la ATM-uri

Replica API 11 martie 2015 | 22:43 1109

Aveau dispozitive artizanale asupra lor!

Aveau dispozitive artizanale asupra lor!

Sursa foto: hoianfoodtour.com

Cinci dintre indivizii săltaţi de către procurorii DIICOT Braşov, în urma unor percheziţii ce au avut loc şi la malul mării, sunt constănţeni. Doi dintre aceştia au fost prinşi pe A2, ei fiind pregătiţi să plece din ţară pentru a da noi „lovituri”. Asupra lor au fost găsite dispozitive artizanale destinate montării pe ATM-uri. Este vorba despre Alexandru Marius Stratulat, Gheorghe Gabriel Cîrlan, Cristian Baciu, Marius Alexandru Mitu şi Ionuţ Răzvan Ursachi.

Procurorii DIICOT Braşov au filat două grupări infracţionale, cei mai mulţi dintre membri aflându-se la malul mării. Acestea „lucrau” cot la cot, membrii uneia dintre ele luând aparate POS de la bănci şi, sub pretextul că ofereau servicii turistice, introducea date de carduri obţinute fraudulos şi încasau banii de la bănci. În schimb, cea de-a doua grupare (din Constanţa) confecţiona aparatură care era montată pe ATM-uri, destinată copierii de carduri bancare. Astfel, pe 9 martie anul curent, procurorii au efectuat 22 depercheziţii domiciliare în Predeal, Ploieşti, Bucureşti şi în Constanţa (zona Km 4 - 5). În plus, anchetarorii i-au prins în flagrant pe doi dintre constănţeni, între care şi Marius Alexandru Mitu, ei deplasându-se pe A2, către Aerorportul Otopeni, de unde urmau să plece în străinătate pentru a monta dispozitive pe ATM-uri. În autoturismul în care se aflau au fost găsite dispozitive artizanale destinate montării pe ATM-uri. Astfel, Alexandru Marius Stratulat, Gheorghe Gabriel Cîrlan, Cristian Baciu, Marius Alexandru Mitu şi Ionuţ Răzvan Ursachi, toţi din Constanţa, au fost conduşi la DIICOT Braşov, după care reţinuţi şi propuşi spre arestare la Tribunalul Braşov. Pe lângă aceştia, în faţa magistraţilor au ajuns şi Lucian Şeler, Liliana Florentina Bordea, Răzvan Radu Joiţa şi Ionuţ Iustinian Pandelescu, din alte judeţe. Revenind la gruparea infracţională din Constanţa, aceasta era în legătură cu prima grupare menţionată, şi desfăşura operaţiuni de skimming, prin confecţionarea de dispozitive artizanale destinate montării pe ATM-uri pentru captarea datelor relevante ale cardurilor bancare, ulterior fiind utilizate pentru inscripţionarea cardurilor blank cu datele colectate fraudulos şi retragerea sumelor de pe cardurile astfel clonate. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite instrucţiuni de confecţionare a dispozitivelor, fotografii cu modele de ATM-uri de la diverse bănci iar din primele percheziţii informatice efectuate au fost identificate sute de serii de carduri bancare. Valoarea prejudiciului estimat depăşeşte suma de 1 milion de lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102