REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CINCI JUDECĂTORI de la CURTEA de APEL Constanța, CERCETAȚI DISCIPLINAR de CSM

CINCI JUDECĂTORI de la CURTEA de APEL Constanța, CERCETAȚI DISCIPLINAR de CSM

Replica API 22 septembrie 2021 | 00:01 8766

Cinci judecători din Constanța, unii dintre ei cunoscuți cu dosarele ”celebre” pe care le-au judecat, au ajuns în atenția CSM! Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM va analiza, în ședința de miercuri, 22 septembrie, conduita disciplinară a cinci judecători din cadrul Curții de Apel Constanța. Este vorba despre Ciprian Coada, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu.

Aceștia sunt acuzați că ar fi comis abateri disciplinare prevăzute de articolul 99, lit m din Legea 303 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Mai exact, magistrații sunt cercetați pentru ”nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.

De altfel, Ciprian Coadă a mai ajuns în atenția Inspecției judiciare în 2017. Curtea Constituțională a sesizat Inspecția judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu conduita pe care Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța - Secția penală, a ales să o adopte în mod public față de soluția pronunțată de Curtea Constituțională prin Decizia nr.68 din 27 februarie 2017 referitoare la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție, publicată în Monitorul Oficial al României.

La rândul ei, Valentina Boboc a fost judecătorul în dosarul Beirut, criticat, de altfel, de rudele fetelor moarte în incendiu, pe care au și recuzat-o.

Iulia Cezara Suciu este cunoscută pentru deciziile sale extreme de dure luate în dosare celebre, cu nume celebre, precum cel în care Nicușor Constantinescu a fost judecat pentru că şi-ar fi îndeplinit, în mod defectuos, atribuţiile de preşedinte al Consiliului, plătind, în mod nelegal, finanţări nerambursabile către fundații și asociaţii sportive.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fost si eu judecat de Ungureanu Marius.....sentinta data copy paste dupa rechizitoriul dat de DNA fara nici o judecata jalnic cum distrug imbecilii astia destine nevinovate
2
0
CEZARA IULIANA SUCIU CERE SUME MARI DACA NU TE RUPE
4
0
Iti e frica, rabbit...
2
0
Astea nu sunt abateri astea sunt sicanari.
11
8
Nu exista judecator care nu a fost korupt macar odata !
29
5
Sunt sotia lui titei marius gabriel...prietenii stiu de ce
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614