REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cinci mașini pe care le poți conduce fără permis

Cinci mașini pe care le poți conduce fără permis

Replica API 9 iulie 2016 | 23:29 1140

În prezent, mașinile care pot fi conduse fără permis se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în țările dezvoltate.

Deși probabil în România nu sunt foarte populare, acele mașini care pot fi conduse fără permis sunt preferate de mulți cetățeni din țările occidentale. După cum v-ați dat seama, principalul avantaj este faptul că nu veți fi nevoiți să treceți vreun examen pentru a vă urca la volanul unui astfel de vehicul. De fapt, după cum scrie site-ul 16VIP.ro, singurul lucru necesar este un atestat pe care îl puteți obține de la o școală de șoferi autorizată.

Avantajele oferite de acestea nu se opresc, însă, aici. Autovehiculele au un design plăcut (chiar dacă nu sunt cele mai elegante mașini de pe piață), dimensiuni mici și nu un impact scăzut asupra mediului înconjurător. De asemenea, nivelul de siguranță oferit de acestea este unul mul mai mare de cât în cazul ATV-urilor, scooter-elor sau bicicletelor, în timp ce confortul este comparabil cu cel din interiorul autovehiculelor standard.

Bellier Jade Classic, prima mașină de pe lista noastră are un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 523cm³, care dezvoltă 5,4CP. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 45km/h, iar capacitatea rezervorului este de 20 de litri. Nu va trebui să vă faceți griji nici în privința consumului, acesta fiind de dor 3,2 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Mașina nu cântărește decât 390 de kilograme, însă capacitatea acesteia este de doar două persoană. În cazul în care vă interesează acest model, trebuie să știți că este disponibil la un preț de 9.900 de euro.

Bellier Jade Racing

Având în vedere ce fel de mașini vă prezentăm în această listă, nu vă așteptați la niște îmbunătățiri demne de o adevărată mașină de curse. De fapt, singurele lucruri pe care le veți avea în plus sunt următoarele: scaune sport, centuri de siguranță, roți de culoare neagră, butuc roți Sparco, schimbător de viteze sport, pedale sport, evacuare cromată dublă și stickere sport. Prețul pornește de la 11.700 de euro.

Aixam Coupe

Să fie, cumva, cea mai arătoasă mașină din lista noastră? Noi așa credem. Aixam Coupe are un motor cu o capacitate cilindrică de 400cm³ care dezvoltă, la fel ca modelele precedente, 5,4 cai putere. Astfel, viteza maximă este de 45km/h. Veți avea, într-adevăr, parte de un consum mai mica la fiecare sută de kilometri parcurși, însă și capacitatea rezervorului este una mai mică (de 16 litri, mai exact). Două persoane încap în acest frumos autovehicul, iar dacă doriți să includeți și aer condiționat, va trebui să scoateți din buzunar încă 1.040 de euro. Varianta Coupe S vă va costa 9.800 de euro, în timp ce versiunile Coupe Premium și Coupe GTI vor costa 11.800 de euro și, respectiv, 11.500 de euro.

Aixam Crossline

Din punct de vedere al performanțelor, nu există diferențe între această mașină și precedenta. Lungimile celor două par a fi diferite, iar Crossline beneficiază, din câte se pare, de un portbagaj cu o capacitate mult mai mare, de 1.100 de litri. Versiunea Pack are un preț de 9.900 de euro, în timp ce versiunea Luxe costă 11.600 de euro.

Chatenet CH26

Nu aveam cum să nu includem și un vehicul Chatenet, brandul cel mai cunoscut de pe această piață. La fel ca Bellier Jade Classic, Chatenet CH26 are un motor cu o capacitate cilindrică de 523cm³, care dezvoltă 5,4CP. Viteza maximă este de 45km/h, iar consumul este de 3 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Bagajul are o capacitate de 600 de litri, iar prețul mașinii este de 13.025 euro. În cazul în care vă doriți și pachetul sport, acesta vă va costa încă 910 euro.

Vârsta minimă pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentând și un mijloc util prin care adolescenții pot obțină experiența necesară în viitor. Chiar și în cazul în care aveți deja carnet de conducere, o astfel de mașină vă poate ajuta. În cazul în care aveți carnetul suspendat, puteți conduce un Bellier, Chatenet sau Aixam fără probleme.

Vehiculele Bellier, de exemplu, se conduc de aproximativ 16 ani, după cum scrie site-ul 16VIP.ro, compania având o vechime de peste 40 de ani. Cele patru modele oferite de aceasta au dimensiuni oarecum similare mașinilor standard și sunt disponibile la prețuri începând cu 9.900 de euro. Chatenet, de cealaltă parte, este considerat un brand de lux printre numeroasele mașini pe care le puteți conduce fără permis.

Uitându-ne peste modelele produse de Chatenet, Bellier și Aixam, am selectat cinci dintre cele mai interesante vehicule, pe care le-am inclus în lista de mai jos, potrivit playtech.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102