REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cinci miniștri din Guvernul Grindeanu, la un pas de remaniere

Cinci miniștri din Guvernul Grindeanu, la un pas de remaniere

Replica API 13 mai 2017 | 01:58 367

Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu ar putea fi remaniat în următoarea lună. Liviu Dragnea le reproşează celor mai importanţi miniştri proasta comunicare în spaţiul public. Liderul social-democraților a spus că, din cauză că aceştia dau mesaje greşite, măsurile bune luate de guvern nu se văd.

Pe lista miniștrilor care ar putea fi remaniați se află chiar prima nominalizare a lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier. Servil Shaidedeh, vicepremier și ministru al Dezvoltării, a fost cea care a anunțat prima dată posibilitatea ca Guvernul să plafoneze indemnizațiile pentru mame și de a extinde perioada concediului de creștere a copilului de la doi la patru ani. Măsura nu a fost discutată în prealabil cu partidul, ceea ce l-a nemulțumit pe șeful social-democraților, potrivit Digi24.

Tot această măsură anunțată de Sevil Shaidehh, ar putea să o coste funcția de ministru al Muncii pe Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a declarat că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului va opri o înşelătorie a statului român și că în urma acestei plafonări nu vor fi afectate foarte multe persoane din România, ci doar cele care „au bulversat” sistemul şi care au primit sume foarte mari. Ea a mai spus că plafonul ar urma să fie stabilit la 8.000 de lei. Aceste declarații l-au deranjat pe șeful PSD și cei doi s-au contrazis pe acest subiect. De asemenea, Liviu Dragnea i-a mai reproșat Liei Olguța Vasilescu proasta comunicare în contextul Legii salarizării unitare.

De asemenea, tot proasta comunicare i se reproșează și ministrului Finanțelor. Liviu Dragnea este de părere că din cauză că ministrul Viorel Ștefan nu a explicat corespunzător impozitul pe venit global și impozitul pe gospodărie din proiectul modificării Codului Fiscal, publicul a avut o reacție negativă la aceste măsuri.

În cazul ministrului Justiției situația este diferită. Liviu Dragnea este deranjat de faptul că Tudorel Toader întârzie cu pachetul de legi pentru Justiție. Liderul social-democraților a spus că ministrul Justiției întârzie „nepermis de mult” cu acest pachet de legi și că acesta nu va beneficia de susținere la „nesfârșit”.

„O să cer o audiență la Ministrul Justiției, după ce mi-o avizează că să îi explic că Parlamentul nu este anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul ăsta. Întârzie nepermis de mult. Se lungește foarte mult discuția despre un subiect care nu mai începe. Cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt enunțate public și finalizate. Beneficiază de orice susținere în condițiile în care există o coerență și un termen cât de cât realist. Nu poți beneficia de susținere la nesfârșit, beneficiezi câteva luni și mai vedem după-aia”, a spus șeful partidului aflat la guvernare.

Și un ministru ALDE se află pe lista celor care ar putea fi remaniați. Este vorba de ministrul Energiei, Toma Petcu, căruia i se reproșează slaba prestație la minister. Și din cauza unor probleme de sănătate, Toma Petcu a neglijat activitatea de ministru, în condițiile în care sunt foarte multe lucruri de făcut la acest minister. Însă pentru remanierea lui Petcu Liviu Dragnea trebuie să se consulte cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, pe ma-ta in baie , basist spurcat sexi - drogat .
1
0
Nu sunt buni la comunicare? Pardon,nu sunt buni pentru aceste functii! Latraii sunt buni in alta parte nu l-a facut legi pentru tara.
0
0
Daca se pune problema si pt Sevil e clar ca urmeaza si schimbari la conducerea centrala. Probabil vom vedea alt presedinte.
3
1
dar la cinci bucati ar trebui schimbata si interfata grindeanu, era de 199 de ori mai bun ponta chiar daca e usor antipatic
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367