REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cinci minori din cartierul Henri Coandă au spart maşini pe bandă rulantă în Poarta 6 şi Km 5 - update

Cinci minori din cartierul Henri Coandă au spart maşini pe bandă rulantă în Poarta 6 şi Km 5 - update

Replica API 26 iulie 2013 | 00:00 147

Părinţii din Henri Coandă: aici s-au înhăitat!

Părinţii din Henri Coandă: aici s-au înhăitat!

Cinci minori din cartierul social Henri Coandă au dat iama în maşinile din cartierele Poarta 6 şi Kilometrul 5, spărgând 7 autoturisme marca Logan. Prejudiciul se ridică undeva la 2.000 de lei, iar micii infractori au căutat, culmea!, gumă de mestecat şi bani pentru a-şi cumpăra băuturi răcoritoare. Părinţii au fost aduşi la sediul Secţiei 5 Poliţie şi sunt plini de nervi, o mămică menţionând că mai bine îşi dă băiatul la casa de copii întrucât îi face numai probleme. De asemenea, ei au adăugat că nu au bani şi că nu ştiu ce vor face în continuare.

Întâmplarea din localitatea constănţeană Murfatlar, de la finele lunii februarie a.c., când doi indivizi şi iubitele lor au spart 15 maşini, pare că se repetă. Numai că de data aceasta la cote ceva mai mici. Este vorba despre zonele Poarta 6 şi Kilometrul 5, acolo unde aproximativ 7 autoturisme au fost sparte într-o singură noapte, şi anume cea de joi spre vineri. Un locuitor al zonei Poarta 6 a observat cum mai multe persoane dădeau târcoale maşinilor din parcare şi le forţau portierele, moment în care a sunat de urgenţă la Poliţie. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au reuşit să prindă trei din cei cinci infractori. Abia acum apare surpriza, hoţii fiind toţi minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, locuitori ai cartierului social Henri Coandă. Poliţiştii de pe raza Secţiei 5 au continuat cercetările, iar la scurt timp au reuşit să-i identifice şi pe ceilalţi doi. Micii infractori au furat bani şi... gumă de mestecat. "De dimineaţă (vineri - n.r.) în jurul orei 3.30, în urma unui apel primit prin 112, lucrătorii Secţiei 5 Poliţie s-au deplsat în cartierul Poarta 6, unde au reuşit prinderea în flagrant delict a unui număr de trei minori, care în acele momente spărseseră două autoturisme marca Logan. Din cercetările efectuate ulterior, s-a stabilit că, pe timpul nopţii, cei trei minori, împreună cu alţi 2, care au fost, de asemenea, identificaţi, au comis şapte spargeri de autoturisme prin forţarea încuietorilor de la portiere, toate fiind marca Logan. Cei 5 minori se află în cercetări, alături de părinţii lor, prentru a se stabili întreaga activitate infracţională, urmând să facem propunerile corespunzătoare către Parchet. Părinţilor li s-a atras de la bun început atenţia că sunt responsabili pentru pagubele produse de către minorii lipsiţi de supraveghere. Minorii au furat mărunţişuri, iar din declaraţiile lor rezultă că au căutat bani pentru a-şi cumpăra alimente şi băuturi răcoritoare", a declarat Emilian Pîrvu, şeful Poliţiei Municipiului Constanţa. Mai exact, au spart două maşini în Poarta 6 şi încă 4 în Kilomtrul 5. Întrucât sunt minori, din punct de vedere penal, nu vor fi traşi la răspundere, poliţiştii sesizând autoritatea tutelară pentru efectuarea unor anchete sociale la domiciliul acestora. Din câte se pare, doi dintre minori au mai fost implicaţi în furturi. Menţionăm că, în urma anchetei sociale, dacă se constată că părinţii nu sunt capabili să aibă grijă de copii, se vor face propuneri de către autoritatea tutelară.

Declaraţia părinţilor "îngrijoraţi": Mai bine îl dau la casa de copii, că numai probleme îmi face!

La Secţia 5 Poliţie au fost aduşi şi părinţii minorilor, care s-au arătat extrem de nervoşi de situaţia creată. Au stat liniştiţi pentru că ştiau că sunt la fotbal, la chindii sau la cântat manele, însă nu mai pot şi ar vrea să-i dea la casa de copii! "A plecat la fotbal din timpul zilei. Am crezut că întârzie cu copiii, e prima oară când mi-a făcut treaba asta. E prima oară. Copilul face 13 ani în august. Nu am bani, de unde să plătesc... Mai am copii acasă, sunt 5 în total. Am băiat acasă de 15 ani, sunt cuminţi. Merg la şcoală, la şcoala numărul 11...", a spus Paraschiva Ibriş, mama unuia dintre hoţi. Următorul părinte ne-a spus că a fost la spital să doneze sânge şi că a venit direct la Poliţie. În plus, ştia că băiatul ei este la o... chindie, chiar dacă are numai 13 ani. "Mie mi-a spus că se duce la o chindie. Are 13 ani. Nu mi-a făcut niciodată probleme, e prima oară. Nu am dormit toată noaptea, am donat şi sânge. De când am venit în Henri Coandă a început să se poarte aşa. Se ia după ceilalţi care sunt acolo, borfaşi. S-au asociat acolo, copilul meu nu a făcut niciodată aşa ceva. Merge la şcoală, era cuminte, am patru copii", a spus şi Ida Mailat. Nervii s-au încins imediat, când o altă mamă şi-a spus durerea. Este vorba chiar de familia Palade, care, până mai ieri, locuia într-o baracă improvizată pe plajă, în zona Pescărie. Însă, edilul de la malul mării i-a dat locuinţă şi acum are un acoperiş stabil deasupra capului. Dar tot nu poate duce o viaţă liniştită , întrucât copilul cel mare îi face numai probleme. "Ce să-i fac, să-l omor? Numai eu ştiu câte probleme am avut. Nu mâncam eu şi dădeam la copii. 13 ani are copilul ăsta, e clasa a VII-a la Şcoala numărul 5, e premiant, învaţă foarte bine, dar s-a înhăitat cu ăştia. Noi stăteam acolo, la Pescărie, dar am primit casă în Henri Coandă. Acolo nu făcea aşa, programul lui era numai: baracă şi la şcoală, baracă şi la şcoală. E a doua oară când vin la Secţie din cauza lui, face numai boacăne, m-a lăsat şi bărbatul din cauza lui. L-am şi bătut, dar dacă-l bat intru la puşcărie. M-a minţit că se duce să cânte manele aseară ( joi - n.r.). I-am zis să se ducă, ce era să fac? A venit Poliţia la uşă şi mi-a spus ce a făcut. A mai spart un geam de acolo, în Henri Coandă, d-aia am fost la Secţie. Zice: nu da în copil că ţi-l ia Protecţia. Păi să-l ia, să-l ţină acolo, poate se potoleşte. Am mai lăsat un copil, că am mai fost măritată. I l-am trântit fostului bărbat şi gata, la revedere şi, uite, am făcut târlă. Acum am şase copii, şi unul e la primul bărbat. De unde să am bani să plătesc? Mai am 360 de lei restanţă la utilităţi. Din cauza la copil, la golanul meu. Omul meu se ocupă cu pescuitul. Prefer să mănânc pâine cu ceapă decât să nu plătesc utilităţile.", a spus Aurelia Andra Palade.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102