REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cinci pompieri, eroii unui accident ce a avut loc la Cernavodă

Cinci pompieri, eroii unui accident ce a avut loc la Cernavodă

Victor ROTARU 5 decembrie 2022 | 00:00 7264

Cinci pompieri de la Detașamentul Cernavodă, după ce au ieșit din tură și se îndreptau spre casă, la Constanța, au observat un accident. Imediat, au intervenit si au ajutat victimele.

„Opreşte! Trage pe dreapta, repede. Este un accident!”
„Haideţi, poate au nevoie de ajutor. S-au lovit destul de rău, după cum arată maşinile”
„Sunteţi toţi bine? Liniştiţi-vă, nu intraţi în panică. Suntem pompieri. Suntem aici să vă ajutăm. Vă doare ceva? Sunteţi răniţi?”
„Cele două persoane nu au leziuni; au suferit atac de panică. Noi doi ne ocupăm de ele, voi doi scoateţi bornele de la bateriile autoturismelor, iar tu anunţă la 112”, a spus unul din salvatori.

Eroii, au mai puțin de un an de experiență

Din fericire, accidentul rutier la care au intervenit pompierii nu s-a soldat cu victime. Doar cu pagube materiale. Două dintre persoanele implicate erau foarte speriate, iar eroii au intervenit cu calm şi empatie pentru a le linişti. După ce au scos bornele bateriilor şi s-au asigurat că nu există niciun pericol, au degajat carosabilul de resturile provenite de la accident.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9.00 dimineaţa, când cei cinci ieşiseră din tura de serviciu de la Detaşamentul Special de Pompieri Cernavodă  şi se îndreptau spre casă. Locuiesc în Constanţa şi fac naveta împreună. Sunt pompieri militari de mai puţin de un an.

Unul dintre eroi a luptat în Afganistan

Deşi este tânăr – 28 ani, sg.maj. George Datcu are în spate experienţa  din teatrele de operaţii militare. A luptat în Afganistan. Şi sg.maj. Mădălin Fărcăşanu a servit patria cu arma la piept, la aceeaşi unitate militară – Batalionul 341 Topraisar, „Rechinii Albi”.

„Mădălin a coordonat intervenţia. În situaţii limită, ia cele mai bune decizii, cu mult calm şi stăpânire de sine. Şase luni în Afganistan înseamnă câţiva ani într-o viaţă de om. Experienţele trăite acolo te marchează, iar poveştile pe care le-am adus cu mine sunt un amalgam de trăiri greu de povestit. Am pierdut acolo colegi, camarazi. Sunt experienţe care m-au întărit”, spune George.

Cu toate că după experienţa din teatrul de operaţii militare, George a decis să vadă şi cum este viaţa de civil, după doi ani viaţa l-a îndreptat tot către o carieră militară, de data aceasta alăturându-se pompierilor militari din cadrul ISU Dobrogea. „Şi viaţa de militar, şi cea de civil au fost experienţe pe care nu am cum să le regret vreodată. M-au făcut omul care sunt astăzi şi nu am niciun regret. Îmi place ceea ce fac acum; mi-a plăcut mereu să ajut şi să fiu de folos celorlalţi”, a afirmat sg.maj. George Datcu.

„Felicitări, colegi pentru curajul vostru, pentru determinare şi altruism!
Cu ei ne mândrim azi:
- sg.maj. George Datcu,
- sg.maj. Mădălin Fărcăşanu,
- sg.maj. Lucian Florea,
- sg.maj. Cosmin Moisoiu,
- sg.maj. Alexandru Croitoru.”, a fost mesajul transmis de reprezentanții ISU Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, bai retardatule, un pompier „freaca menta“ si la urmatorul apel poate scoate o butelie din foc și sa ii explodeze in fata. spre deosebire de tine care stau cu gaoaza in scaun si scrii si tu sa nu te plictisesti si sa simti durerea de b**i de stat cu curul pe scaun,
5
1
Cei mai proști pompieri ii gasesti la cne cernavoda in frunte cu cel mai p***t inginer psi, radu marius alias gaoaza sparta , sai dam la m**e cu nevastasa aia blondă
4
2
Ma PYShMYSh ma PYSHMYSH NU MA KAK DAR MULT MA PYSh !!!
0
4
sa inteleg mai Pismis ca ii tragi o m**e in gaos lu VERO , credeam ca eu sunt sigurul !
6
1
Cinste a celor 5 pompieriii , bravo lor !
3
3
Eu cu Ion Veronica suntem eroi de la Pol Loc Cernavoda , la tura de noapte stam la pod, le luam bani la fraierii de șoferi de camioane, după care ma duc ii trag o m**e lu Vera și am terminat tura..... Mulțumim nasului nostru domn director Steflea ca ne ține împreună..... Te pupam nașu.
7
0
Stima si respect pt pompieri
4
1
Pai tu cum ai vrea ma,normal ca avem dormitor utilat pentru ca sa fim odihniti in caz ca trebuie sa mergem la vreun incendiu,sau tu vrei sa stam in picioare tot programul si cand este vreun incendiu sa plecam obositi la stingerea incendiului.
5
6
Felicitari, Bravo, multumim! Cu oameni ca voi ne simtim toti mai in siguranta! Sanatate si sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Bravo!
6
3
Astia au dormitor utilat mai bine ca si acasa in remiza PSI a centralei nucleare!
5
6
Ce sa spun,mari eroi,9 soferi din 10 care treceau pe acolo interveneau,apropo ia spuneti mai"eroilor"pompieri,politisti,armata, voua care vau dat parlamentari grupa 1 de munca ca la mineri din subteran,voi cand va prezentati la serviciu lucrati continuu timp de 8 ore lafel ca un muncitor din fabrica sau ca vanzatoarele din magazine,ori din astea opt ore pentru care sunteti platiti mai mult de jumatate frecati menta.
7
13
Felicitări Domnilor Pompieri Sărbători fericite
8
2
Si eu daca eram in trecere , interveneam . Este normal sa intervii cand vezi ca cineva are nevoie . Pentru cineva care cu asta se ocupa , este firesc sa o faca de cate ori este nevoie .
6
6
bugetarii cu salarii nesimtite!!!!huooooooo !!!! astia nu fac nimic toata ziua si mai vor si pensii!!!!!
5
10
Bravo lor......cinste lor
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614