REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cine crede Palaz că va câştiga alegerile prezidenţiale

Cine crede Palaz că va câştiga alegerile prezidenţiale

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 179

Mişcarea Populară se consideră pe cai mari

Mişcarea Populară se consideră pe cai mari

În stilul caracteristic, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, este foarte tranşant în ceea ce priveşte candidaturile, parcursul şi rezultatele alegerilor. În cadrul unei conferinţe, organizată vineri la sediul partidului, Palaz a rămas "pe poziţii" şi a susţinut în continuare că singurul candidat viabil al unei drepte unificate la alegerile prezidenţiale va fi cel susţinut de actualul preşedinte, Traian Băsescu: "Candidatul unic al dreptei la prezidenţiale va fi cel pe care îl va susţine Traian Băsescu. El este cel care, la ora aceasta, are activitate din ce în ce mai mare, cel care a dovedit că este un bun român şi că a fost alături de români. Până una alta, rămâne principalul lider al dreptei. Cel sprijinit de Traian Băsescu, va fi preşedintele României în 2014", a menţionat Palaz.

În contextul discuţiilor avansate dintre PMP şi Forţa Civică, formaţiune care îl proiectează pe Mihai Răzvan Ungureanu la alegeri, Palaz a anunţat o răcire a relaţiilor. Invocând o "agendă proprie" a lui MRU şi o oarecare formă de dezinteres din partea preşedintelui FC, Palaz consideră că MRU ar putea contribui la "creionarea" viitorului candidat, după cum a declarat pentru Replica de Constanţa: "Au fost demersuri înaintate în ceea ce priveşte colaborarea dintre Mişcarea Populară şi Forţa Civică, motivul pentru care nu a dorit să continue acest proiect pur şi simplu ştie doar dumnealui. Dacă MRU are o agendă proprie, este problema dânsului. Cu sau fără MRU, formaţiunile de dreapta trebuie să se unească pentru un singur candidat al dreptei, să lase orgoliile de-o parte şi sunt convins că şi FC va susţine acest unic candidat. Trebuie să susţinem acel candidat care are cele mai mari şanse să câştige. Sunt convins că, în cele din urmă, orgoliile vor fi lăsate de-o parte, după europarlamentare. Până la europarlamentare, MP candidează singură pe liste şi nu are nici o altă alianţă cu nici un partid. După europarlamentare, probabil vor începe negocierile politice şi va demara construcţia pentru susţinerea candidatului dreptei", a declarat Palaz.

Din punctul de vedere al liderului PMP Constanţa, un preşedinte oferit de dreapta ar fi varianta ideală din decembrie 2014, întrucât guvernarea USL s-a dovedit a fi "un dezastru": "Din punctul nostru de vedere, lupta se va da în turul doi, între candidatul PMP şi candidatul USD, care nu va fi nimeni altul decât Victor Ponta, suntem convinşi că vom avea sprijin din partea tuturor forţelor de dreapta, pentru susţinerea candidatului nostru. Sunt convins că mulţi dintre români îşi dau seama şi regretă foarte mult Guvernul Boc. Multe dintre măsurile luate la acea vreme s-au dovedit a fi de bun augur şi că au fost luate cu strângere de inimă, dar pentru ţară s-au dovedit a fi viabile. Celelalte măsuri care duc la discreditarea USL: 35 de noi taxe şi impozite, majorează accizele la carburanţi, a introdus celebra taxă pe stâlp, a ratat absorbţia celor două miliarde de euro, avem 50.000 de şomeri mai mulţi decât în 2012 şi toate aceste exemple pot continua. În concluzie, guvernarea USL a fost un dezastru şi acel cec în alb oferit românilor s-a dovedit a fi un fiasco total. USL-iştii vor fi sancţionaţi, iar alegerile europarlamentare vor fi o dovadă în acest sens", a concluzionat Palaz.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614