REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cine este atacatorul care a ucis 8 oameni la universitatea din Rusia?

Cine este atacatorul care a ucis 8 oameni la universitatea din Rusia?

Replica API 22 septembrie 2021 | 09:34 726

Echipa care conduce ancheta în cazul atacului armat de la universitatea din Rusia a declarat că suspectul și-a cumpărat în mod legal arma cu care a tras - o armă de vânătoare - în luna mai a acestui an.

foto: Profimedia Images

Poliția l-a identificat pe suspect ca fiind Timur Bekmansurov, potrivit The Moscow Time, care citează surse media în limba rusă, scrie digi24.ro.

Site-ul local de știri 59.ru a publicat o postare de pe rețelele sociale care i-ar aparține atacatorului, în care acesta descrie în detaliu planurile lui și motivele pentru care a comite atacul. Nu există, însă, nicio confirmare cu privire la autenticitatea acestor date.

„Ceea ce s-a întâmplat nu a fost un atac terorist (cel puțin din punct de vedere legal). Nu am fost membru al unei organizații extremiste, nu sunt motivat religios și sunt apolitic. Nimeni nu știa ce voi face, am desfășurat toate aceste acțiuni de unul singur", se spune în postare.

În mesaj, presupusul trăgător a mai spus că este „plin de ură”, că a planificat atacul și că a economisit din timp bani pentru a cumpăra arme de foc.

Timur Bekmansurov era student și avea 18 ani. Guvernatorul regiunii Perm, Dmitri Mahonin, a anunțat că a fost ucis în timpul atacului.

8 persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite în acest atac, a anunțat procuratura, în cel mai nou bilanț oficial citat de agenția Tass.

Atacurile armate în școli sunt cazuri rare în Rusia, datorită măsurilor excepționale de securitate din aceste unități și pentru că este foarte dificil de procurat o armă în mod legal, cu toate că la armele de vânătoare accesul este mai simplu

Ultimul atac armat într-o unitate de învățământ a avut loc în mai 2021, când un tânăr de 19 ani a deschis focul în vechea lui școală din orașul Kazan și a ucis 9 persoane.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218