REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cine este Erwin Şimşensohn, noul director interimar al Teatrului de stat Constanţa

Cine este Erwin Şimşensohn, noul director interimar al Teatrului de stat Constanţa

Replica API 1 martie 2019 | 23:35 2204

Misiunea lui: să restabilească ordinea în instituţie şi să pună pe picioare „Miturile Cetăţii”

Misiunea lui: să restabilească ordinea în instituţie şi să pună pe picioare „Miturile Cetăţii”

Horia Ţuţuianu şi Erwin Şimşensohn

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Constanţa de joi, 28 februarie a.c., pe ordinea de zi a fost supus la vot un proiect ce vizează ocuparea funcției de director al Teatrului de Stat Constanța. Noul director, Erwin Şimşensohn va ocupa funcția interimar, pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 22 martie. El va avea greaua misiune de a calma spiritele extrem de încinse de la teatru!

Este originar din Piatra Neamț, are 39 de ani, este căsătorit și este tatăl a doi copii. “Sunt originar din Piatra Neamț, sunt absolvent al Facultății de Teatru, am terminat regia de teatru, sunt regizor, ulterior am terminat și Academia de Studii Europene, sunt licențiat și în relații economice internaționale, lucrez de la terminarea facultății, adică de 16 ani, în teatru.

Am lucrat și în alte domenii, sunt absolvent al cursurilor de management cultural, cu specializarea managementul instituțiilor publice de cultură de la Ministerul Culturii. Am fost pentru o scurtă perioadă, respectiv 10 luni, secretarul general de stat în Ministerul Culturii, am avut în subordine instituțiile de spectacol, cele din subordinea Ministerului Culturii, vorbim de teatrele naționale, operetă.

Am lucrat în tot ceea ce înseamnă administrația și managementul bugetar resurselor umane, modificările legislative incidente legate de instituțiile de cultură. Am participat în calitate de expert în multe comisii de evaluare și concurs la diverse teatre naționale sau locale.

Legat de ceea ce aș dori să fac, nu vreau să spun povești pe termen mediu și pe termen lung pentru că, deocamdată sunt în fața dumneavoastră pentru aprobarea unui mandat de interimar de 4 luni și atunci ar trebui să fiu realist, să fiu cu picioarele pe pământ și să vă spun ce aș vrea să fac în aceste 4 luni.

În primul rând, să facem puțină ordine în regulamentul de organizare și funcționare, fișe de post, statul de funcții, toate documentele teatrului să fie puse în ordine. În al doilea rând, pe lângă reglementări, anul acesta avem un festival de pus pe picioare, festivalul "Miturile Cetății", care trebuie să continue”, a spus Erwin Șimșenshon.

Deși proiectul a primit vot favorabil din partea tuturor consilierilor prezenți, cei de la PNL au fost deranjați de faptul că nu au fost înștiințați cu câteva zile înainte, referitor la persoana propusă pentru funcția de director interimar al Teatrului de Stat Constanța, pentru a se putea documenta.

VIDEO:

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614