REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cine este maghiarul Istvan Antal, cel care i-a „suflat” deputăţia lui Florin Gheorghe

Cine este maghiarul Istvan Antal, cel care i-a „suflat” deputăţia lui Florin Gheorghe

Replica API 16 decembrie 2016 | 00:09 375

Surpriza de la distribuirea mandatelor de parlamentar

Surpriza de la distribuirea mandatelor de parlamentar

Este oficial: PSD are 67 de mandate la Senat şi 154 de mandate la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL „bifează” 30 de mandate la Senat, la Camera Deputaţilor 69 de mandate, în timp ce USR a obţinut 13 mandate la Senat şi 30 de mandate la Camera Deputaţilor, UDMR are 9 senatori şi 21 de deputaţi, ALDE are 9 mandate la Senat şi 20 de mandate la Camera Deputaţilor, PMP obţine are 8 mandate la Senat şi 18 mandate la Camera Deputaţilor, la care se adaugă, tot la Camera Deputaţilor, 17 mandate ale organizaţiilor minorităţilor naţionale. În total sunt 465 de mandate de parlamentari. Este prima dată când, dintre minorităţi, UDTTMR nu are nici un reprezentant în Parlament, ceea ce înseamnă că uniunea pierde finanţarea de la stat, dar înregistrăm şi o surpriză de proporţii la Constanţa, unde, după redistribuire, un mandat de deputat merge către… UDMR!

La Constanţa, după prima rundă de distribuire a mandatelor, situaţia se prezenta astfel: la Senat, PSD a luat 2 mandate, PNL - 1, iar la Cameră PSD a luat 5 mandate, PNL - 2, PMP - 1, USR - 1. Rămâneau, aşadar, încă patru mandate de distribuit, acestea fiind „tranşate” în runda a doua, după cum urmează: PSD a mai obţinut un mandat de senator, iar USR - 1 mandat; La Camera Deputaţilor ALDE a primit 1 mandat, iar UDMR - 1 mandat. Trăgând linia, în final Constanţa va fi reprezentată la Senat de trei reprezentanţi ai 3 PSD (Liviu Brăiloiu, Nicolae Moga, Ştefan Mihuţ), unul de la PNL (Vergil Chiţac) şi unul de la USR (Ramona Dinu), iar la Camera Deputaţilor de următorii: Iulian Iancu, Mircea Titus Dobre, Ileana Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Gabriel Vişan (PSD), de la PNL - Bogdan Iulian Huţucă şi Robert Aurel Boroianu, PMP - Robert Turcescu, USR - Stelian Cristian Ion, ALDE - Mircea Banias, UDMR - Istvan Ianos Antal.

Istvan Antal: Nu sunt „paraşutist” în Constanţa

Înainte de runda a doua de distribuire a mandatelor, simulările partidelor dădeau mandatul câştigat de UDMR ba „în curtea” PSD (care i-ar fi revenit lui Florin Gheorghe), ba la PMP (în „contul” Magdei Bistriceanu). N-a fost să fie aşa: viitorul deputat UDMR de Constanţa se numeşte Istvan Antal şi a fost director al Hergheliei Mangalia. Este căsătorit „cu o româncă” (după cum afirmă chiar el) şi locuieşte în Constanţa de 6 ani. „Sunt locuitor al Constanţei de 6 ani”, a precizat Istvan Antal, vizibil emoţionat, motiv pentru care a adăugat, despre el, că nu poate fi numit „paraşutist” în acest judeţ (desigur, a dorit să spună „paraşutat”). Trecând peste această mică bâlbă, viitorul deputat a declarat că se va gândi, fără îndoială, şi la promovarea unor proiecte care să vizeze Dobrogea, amintind aici domenii precum agricultura, zootehnia şi turismul. De asemenea, a menţionat că este foarte surprins de situaţia în care se află: aceea de a fi deputat, în condiţiile în care nimeni nu se aştepta ca UDMR să obţină un mandat la Constanţa „Am constatat că Dobrogea este ca un alt continent, din punctul de vedere al convieţuirii, având în vedere că sunt aici atât de multe etnii. M-am simţit acceptat şi am reuşit să am prieteni adevăraţi, sunt oameni deosebiţi, care nici ei, la rândul lor, nu au ce să îmi reproşeze”, a spus Istvan Antal.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614