REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cine este Omer Susli, omul de afaceri turc care a preluat Praktiker România

Cine este Omer Susli, omul de afaceri turc care a preluat Praktiker România

Replica API 27 februarie 2014 | 00:00 4941

Afacerist constănţean, asociat cu un senator PNL şi jurnaliştii Băcanu şi Ficeac

Afacerist constănţean, asociat cu un senator PNL şi jurnaliştii Băcanu şi Ficeac

Probabil cea mai interesantă ştire a acestui început de an este vânzarea celor 27 de magazine Praktiker din România către omul de afaceri turc Omer Susli, o tranzacţie care ar putea avea un impact deosebit asupra Constanţei. Şi asta pentru că Omer Susli este cetăţean român de origine turcă, cu domiciliul în Constanţa, unde se află, de altfel, marea majoritate a firmelor sale. Născut pe 18 mai 1964 în Sirvan, Turcia, Omer Susli are domiciliul în Constanţa şi este proprietarul unor afaceri de succes în domeniul materialelor de construcţii. Cele mai importante firme ale sale, Romtextil SA şi Search Chemicals SRL, au sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar printre asociaţii săi se află un senator PNL, doi dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti români, dar şi oameni de afaceri foarte cunoscuţi în Constanţa.

Noul proprietar al Praktiker România deţine alături de Isa Susli, Iasin Susli şi Mehmet Suzgu producătorul de fibre textile Rompextil SA, cu o cifră de afaceri de aproape 58 milioane lei în 2012 şi un profit net de aproape 600.000 lei, cu 400 de angajaţi. De asemenea, Omer Susli şi soţia sa, Gemile Susli Alievici (preşedinte a Uniunii Culturale a Albanezilor din România), controlează Search Chemicals SRL, firmă specializată în comerţul cu ridicata al materialelor de construcţii, cu o cifră de afaceri în 2012 de peste 45 milioane lei şi un profit net de 1,7 milioane lei, cu 12 angajaţi. În portofoliul lui Omer Susli se află şi cunoscutul producător de vopsele Astek, cu sediul tot în Constanţa. Preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci la nivelul regiunii Balcai şi fost preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Susli, de profesie economist, mai controlează Prefab Construct (fabrica de cărămizi de la Cobadin), Tempo Invest (fabrică de cretă măcinată şi transport rutier) şi Travel Tips (turism). În 2012, afaceristul turc spunea pentru Ziarul Financiar că intenţionează să dezvolte două proiecte eoliene în Constanţa, la Cobadin şi Independenţa. Printre afacerile sale mai puţin cunoscute se află Aflux Publiprod SA Bucureşti, firmă de distribuţie a filmelor, care a avut şi un post de televiziune, Flux TV. Aici se regăsesc şi cei mai interesanţi asociaţi ai noului patron Praktiker România. Este vorba despre Petre Mihai Băcanu, celebrul jurnalist român de la România Liberă, dar şi Bogdan Ficeac, un alt jurnalist român foarte cunoscut, care reprezenta Search Chemicals, firma lui Omer Susli, în acţionariatul Aflux Publiprod SA. În acţionariatul societăţii bucureştene se aflau şi Lucreţia şi Vasile Pelin, fondatorii uneia din primele televiziuni din Constanţa, Pellin TV. În fine, un alt acţionar al Aflux Publiprod SA era, la un moment dat, şi Ştefan Liviu Tomoiagă, actual senator PNL de Călăraşi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai de realizari spune aici... Situatia pentru angajatii Homelux din Ploiesti e josnica !! In 2021 am salariu de 1500 de lei NET ! Din care mai impoziteaza si 40 de lei bonurile de masa, care si acestea vin sub forma de TICHETE, ATENTIE ! Tichete in 2021 doar pentru a impozita si acei amarati de 40 de lei, ajungand la 1460 de lei salariul !! 122 de LEI decontare de transport si BONURILE SUNT DE 13,5 LEI !! PENIBIL !!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369