REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cine este OMUL din spatele 'arabului plin de bani, care vrea să devalizeze Mangalia'

Cine este OMUL din spatele 'arabului plin de bani, care vrea să devalizeze Mangalia'

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 6091

Ne aflăm în ultima zi de campanie, una atipică, presărată cu multe atacuri la persoană și jigniri. În loc să vorbească preponderent despre proiectele sale, Cristian Radu a preferat să abordeze altfel această campanie, care a avut ca subiect central „arabul care va devaliza Mangalia prin mafia imobiliară”. Omul de afaceri și candidatul independent Mohammad Murad s-a arătat dezgustat de politică și modul în care Cristian Radu a înțeles să-și facă această campanie electorală, drept pentru care a anunțat că cel mai probabil îl va acționa în instanță pe primarul Mangaliei.

“Probabil îl voi da în judecată pe Cristian Radu”

Fiind acuzat că nu a pășit niciodată într-o biserică, Mohammad Murad a fost nevoit să le arate oamenilor că a intrat de zeci de ori în lăcașurile de cult creștine, pentru a arăta că acuzațiile aduse sunt doar atacuri ce vizează religia sa, fără a avea un suport real. De altfel, candidatul independent a precizat că prima vizită făcută la Mangalia, după ce s-a hotărât să candideze, a fost la preotul Iulian, de pe strada Rozelor, cu care a discutat timp de peste o oră despre această decizie.

Este trist ca după 38 de ani să aud astfel de lucruri, s-a depășit orice limită a jignirilor. Copiii mei a fost puși într-o situație total neplăcută și tristă, fetele mele m-au sunat și m-au întrebat ce se întâmplă, dacă asta este politica. Nu credeam că domnul Cristian Radu poate fi așa, să se comporte într-un asemenea mod. Nu aș fi vrut vreodată să vorbesc despre religie, pentru că suntem oameni cu toții, avem același Dumnezeu. Am fost întrebat dacă am fost în biserică și vă spun că am fost de cel puțin 20 de ori naș de cununie. Eu sunt născut la doar 20 de kilometri de locul în care s-a născut Hristos. Sunt neplăcut surprins și probabil îl voi da în judecată pe Cristian Radu pentru jigniri aduse și pentru că a depășit orice limită. Toate religiile trebuie să fie acceptate, nu am o relație specială cu musulmanii, întrucât consider că fiecare religie este egală și suntem cu toții obligați să împrăștiem iubire, nu ură. În toată istoria României nu s-a întâmplat ca un primar în funcție să vorbească cu atâta răutate. M-a afectat în special în relația cu copiii, care mi-au spus că nu am nevoie de așa ceva. Le-am explicat că motivul este acela de a ajuta oamenii, că trebuie să fim puternici și să trecem peste aceste jigniri. Nu este o catastrofă, dar este trist.”, a explicat Mohamamd Murad, candidat independent la Primăria Mangalia.

„Mangalia va fi cea de-a treia fată a mea”

Mohammad Murad afirmă că nu s-a născut plin de bani și că averea acumulată în tot acest timp nu l-a schimbat ca om, așa cum nu-l va schimba nici funcția de primar. Rămâne la părerea că se simte cel mai împlinit atunci când își ajută semenii, dar și că va respecta promisiunile făcute în campanie, indiferent dacă va fi votat sau nu pentru a conduce municipiul Mangalia.

M-am născut într-o casă în care mă trezeam în fiecare duminică, cu 32 de copii, aduși de mama, orfani, iar ea era foarte preocupată să le facă mâncare. Acest lucru este o cultură obișnuită la noi, nimeni nu vorbește de ea pentru că este o normalitate. Mi se spune că sunt respectat pentru că apreciez oamenii. De ce? Este o normalitate. În România, multe lucruri normale au devenit anormale, iar acest lucru trebuie să se schimbe. Cu greu o persoană reușește să se certe cu mine. Unii mă cunosc drept arab, alții ca om de afaceri sau medic, ori o persoană cu suflet. Știu foarte bine ce trebuie să fac pentru tineri, și eu am fost în locul lor. Sunt acea persoană născută într-o casă în care părinții mergeau la câmp, cu animalele. Am luat-o de jos și nu sunt străin de viața multor persoane din România. Nu am uitat acest lucru, iar din trecut se învață, nu se trăiește. Că voi fi sau nu primar, eu vă garantez că pensionarii din Mangalia vor fi ajutați. Mangalia va fi cea de-a treia mea fată. Actualul primar dorește să facă orice pentru a rămâne în funcție, pentru că dacă pierde alegerile, va pierde totul. Face numai abuzuri, vorbește de oameni interlopi, vrea să provoace numai scandaluri. Luni va fi doar o altă zi, nu mai aduceți răutate și minciuni printre oameni. Politica este un microb care încă nu l-am luat și nu-l voi lua. Dacă ești o persoană puternică și o persoană care știi ce vrei de la viață, trebuie să te separi pe tine, ca om.”, a declarat Mohammad Murad.

„Nu am trăit în 30 de ani în afaceri, ce am trăit în 30 de zile de campanie”

Pădurea Comorova și interesele pe care Mohammad Murad le-ar avea acolo au reprezentat un alt subiect pe agenda candidatului liberal și actual primar, Cristian Radu. Omul de afaceri i-a cerut primarului Mangaliei să dovedească, cu acte, faptul că are interese ascunse, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Eu până la această campanie nu știam unde este pădurea Comorova, auzisem de ea, dar nu știam unde este. Este o minciună, la fel ca altele lansate în această perioadă. Au fost foarte multe mizerii în această campanie, nu am trăit în 30 de ani de afaceri cum am trăit cele 30 de zile, pline de minciuni și mizerii. Probabil că așa este politica, dar eu sunt străin de politică și nu vreau să fac acest lucru. Valorile morale sunt mult mai importante în viață decât banii și afacerile. O să vină o vreme când le voi mulțumi celor care mi-au cerut ajutorul, pentru că eu mă simt de 10 ori mai bine decât ei care au primit ajutorul. Când ajuți te simți mult mai bine, ești mai luminat, chiar să dai și un măr. De aceea avem două mâini, cu una luăm, iar cu alta dăm. Dacă cu ambele luăm, este lăcomie.”, a mai adăugat Murad.

Urmărind restul interviului veți putea afla și mesajul transmis de candidatul independent la Primăria Mangalia lui Cristian Radu, dar și cetățenilor care locuiesc în municipiu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614