REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cine este patronul benzinăriei care a fost evacuat cu jandarmii de pe autostradă

Cine este patronul benzinăriei care a fost evacuat cu jandarmii de pe autostradă

Replica API 27 septembrie 2011 | 00:00 452

Scandal la Ovidiu: a refuzat să-şi mute construcţia pentru că n-a primit despăgubiri

Scandal la Ovidiu: a refuzat să-şi mute construcţia pentru că n-a primit despăgubiri

Agitaţie şi nervi la construcţia Autostrăzii Soarelui, din pricina proprietarilor unui peco situat pe raza teritorial-administrativă a oraşului Ovidiu. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor, de telefoane din partea prefectului Constanţei, Claudiu Palaz şi de explicaţiile primarului din Ovidiu, Dumitru Bocai, pentru ca terenul să fie degajat.

"Proprietarii eliberează terenul", preciza, ieri după-amiază, Dumitru Bocai. "Între timp, şi-au luat un alt teren şi se vor muta acolo. În situaţia în care este vorba despre un interes naţional, era şi normal să plece. Nu poate suferi toată lumea de pe urma unei singure persoane. Până la urmă, progresul unei naţii este mai important decât orice", a subliniat edilul. Scandalul a izbucnit ieri dimineaţă când patronii benzinăriei au declarat că ei nu au fost anunţaţi că trebuie să elibereze terenul atât de repede. Ei au afirmat că s-au trezit pe cap cu un reprezentant al firmei Astaldi care, însoţit de jandarmi, le-ar fi arătat un document, redactat în limba italiană şi din care nu au înţeles mare lucru. În momentul în care au realizat că benzinăria va fi demolată din cauza sensului giratoriu al centurii Constanţei, s-au enervat.

Demolaţii susţin că nu ştiau ce urma să se întâmple

Acest lucru s-a întâmplat la mai mult de un an de când utilajele fimei Astaldi lucrează în acea zonă, cei de la peco susţinând că până acum nu au primit nici o hârtie prin care să fie avertizaţi că trebuie să elibereze terenul sau vreun aviz de demolare. Fie că au primit sau nu vreo somaţie, ei au fost luaţi pe sus ieri dimineaţă, când excavatoarele au început să-şi facă treaba. Ei au spus că nu este legal să fie demolaţi fără să primească despăgubiri în schimb. Primarul a mai spus că ei nu vor primi despăgubiri, pentru că terenul pe care au ridicat benzinăria este închiriat de la primărie şi că parcela pe care se află acum benzinăria a trecut în proprietatea statului. "Ştiau că trebuie să elibereze terenul, dar au stat până în ultimul moment. De ce? Pentru că şi-au făcut treaba, au făcut bani. De anul trecut le-am spus să se mute, că vine autostrada, iar ei au amânat momentul. Ei nu au o autorizaţie pentru o clădire definitivă, ci una demontabilă, de aceea nu primesc despăgubire. Dacă de ani de zile de când au clădirea acolo făceau şi demersuri să cumpere terenul, şi nu să fie chiriaşi pe terenul primăriei, acum ei luau cele 14 miliarde de lei vechi de la stat. Aşa, ia primăria banii", a mai explicat primarul Dumitru Bocai.

Ce afaceri mai are Cenuşă

Unul dintre proprietarii acelui peco se numeşte Mihai Cenuşă, un afacerist care se ocupă şi de exploatarea de lacuri, respectiv crescătorie de crabi. Despre el, oamenii din Ovidiu susţin că, după moartea unuia dintre fraţi, şi-ar fi evacuat cumnata din casă, în prezent aceasta locuind, cu cei doi copii pe care îi are, în chirie la Constanţa. "Foarte bine că nu a primit nimic, nu avea de ce. A tot stat pe terenul acela crezând că până la urmă se roagă cineva de el şi îi dă şi bani. Când a văzut că treaba e "groasă", că au venit şi jandarmii şi buldozerele, a început să-şi demonteze singur construcţia. Are unde să o mute, a cumpărat la licitaţie, de dată recentă, un teren de o mie de metri pătraţi", au mai spus vecinii lui Cenuşă.

Mirabela PANFIL, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102