REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cine face studiile pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa

Cine face studiile pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa

Replica API 9 ianuarie 2015 | 23:43 1002

200.000 de lei fără licitaţie, pentru actualizarea documentaţiei şi avize

200.000 de lei fără licitaţie, pentru actualizarea documentaţiei şi avize

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa a început prin refacerea studiilor preliminare pe baza cărora ar urma să fie realizate lucrările propriu-zise. Compania Naţională de Investiţii (CNI), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a plătit deja, în acest sens, 200.000 de lei, fără TVA, către două firme din Bucureşti cu care are încheiate contracte de exclusivitate. Potrivit autorităţii contractante, firma DOOI Studio SRL va presta servicii de proiectare pentru Reactualizarea Documentaţiei de Avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) şi Documentaţia aferentă DALI pentru obiectivul de investiţii „Consolidare şi Restaurare Cazino Constanţa”, în timp ce Miro Grup SRL se va ocupa de servicii de proiectare- faza Studii preliminare (Studiu hidrogeotehnic, Studiu istoric, Relevee, Expertiză tehnică) şi Documentaţie de obţinere aviz de la Ministerul Culturii la faza DALI.

Ambele contracte au fost atribuite în aceeaşi zi de 18.12.2014, fără licitaţie, întrucât „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”. Cele două firme vor primi câte 99.555,75 de lei, fără TVA, o sumă infimă din totalul de 40 de milioane de lei, la cât a fost estimat proiectul reabilitării Cazinoului şi a întregii zone de promenadă. Câteva cuvinte însă şi despre firmele care au exclusivitate la CNI în privinţa studiilor legate de Cazinoul din Constanţa. Miro Grup SRL a fost înfiinţată în 1993 şi este deţinută de Mircea Mironescu, Adrian Mircea Stănescu, Teodor Marian Brotea şi Radu Florin Comănescu. Inginerul Mircea Mironescu, în vârstă de 80 de ani, este unul din cei mai mari proiectanţi români, cu strânse legături în Constanţa. Primul său loc de muncă, după absolvirea Institutului de Construcţii Bucureşti, în 1958, a fost la CTEH Constanţa, ca şef de şantier, până în 1962, potrivit publicaţiei Revista Construcţiilor. În această perioadă, Mironescu a executat lucrări de consolidări de maluri la Eforie Nord şi Eforie Sud, alimentare cu apă, canalizări, a construit hoteluri, magazine şi locuinţe în Eforie, Techirghiol şi Mangalia.

Un monstru sacru al construcţiilor emblematice din România şi proiectantul lui Stelu, cot la cot pentru lucrări

Ulterior, Mircea Mironescu avea să devină o legendă în domeniul construcţiilor, printre proiectele sale numărându-se Palatul Parlamentului, Centrul de Comerţ şi Industrie Bucureţti, turnul BRD- Piaţa Victoriei din Capitală, Biblioteca Centrală Univesitară, hoteluri la Atena şi Salonic etc. Firma de inginerie pe care a înfiinţat-o în 1993, Miro Grup SRL, prin care se ocupă acum de studii la Cazinoul Constanţa, a declarat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 464.280 lei şi un profit net de 43.981 lei, cu 9 angajaţi. Şi cealaltă firmă implicată în proiectul reabilitării Cazinoului are o poveste interesantă, chiar dacă din alt punct de vedere. DOOI Studio SRL funcţionează din 2007, se ocupă de activităţi fotografice şi nu a mai depus bilanţ fiscal din anul 2012. Atunci, firma declara o cifră de afaceri de 792.693 lei şi un profit net de 63.640 lei, fără nici un angajat. DOOI Studio SRL este deţinută de Daniel Ciocăzanu şi Ioan Adrian Ciocăzanu, cel din urmă luând locul fondatorului firmei, Mircea Barnaure, de 35 de ani, ginerele lui Ion Moraru, şeful Secretariatului General al Guvernului. Printre proiectele DOOI Studio SRL putem menţiona hotelul pe care celebrul deja afacerist Stelian Gheorghe, zis Stelu, din mega-dosarul retrocedărilor în care a fost arestată Alina Bica, şefa DIICOT, îl ridică pe locul fostului hotel Mamaia.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218