REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CINE IA MĂSURI?!? MINORII DIN CENTRELE DE PLASAMENT SPARG APARTAMENTE PE BANDĂ RULANTĂ!!!

CINE IA MĂSURI?!? MINORII DIN CENTRELE DE PLASAMENT SPARG APARTAMENTE PE BANDĂ RULANTĂ!!!

Replica API 15 iunie 2017 | 00:23 449

HIBE ALE SISTEMULUI….

HIBE ALE SISTEMULUI….

Trei minori din Lumina, dar care sunt în grija DGASPC, au spart mai multe apartamente din Năvodari. Puștii filau bine zona, învățau când proprietarii nu-s acasă și acționau cu precădere în locuințele de la parter, care erau lăsate neasigurate, în sensul că geamurile erau deschise. Asta în condițiile în care, de dată recentă, alți minori care tot fug din centrele de plasament au comis furturi pe bandă rulantă. Și nu sunt singurele cazuri. Reprezentanții DGASPC spun că nu au un temei legal în baza căruia să poată acționa, Poliția are de urmat o lege care o obligă de multe ori să-i cerceteze în libertate…, și noi ce ne facem?? Dar se caută rezolvări pentru traiul deținuților, sunt alte priorități.

Problema minorilor din centrele de plasament continuă. Chiar dacă s-a discutat aprins despre aceste aspecte, aducându-se în prim plan centrul de plasament Delfinul din Agigea, acolo unde s-a despicat în patru realitatea, și anume că tot mai mulți mimori sunt infractori și terorizează locuitorii, iată că nimic nu s-a schimbat. Copiii continuă să fugă din centrele de plasament și să aleagă calea penală.

Astfel, urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt din locuință, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari i-au identitificat pe Asan Elvis, în vârstă de 17 ani, Amet Arnăut, în vârstă de 16 ani și Asan.F., în vârstă de 12 ani, din localitatea Lumina – județul Constanța, bănuiți de comiterea faptelor. În intervalul 02–12.06.2017, cei trei minori ar fi pătruns în cinci apartamente din orașul Năvodari, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Ei urmăreau ca proprietarii să nu fie acasă și intrau pe geam. Toți 3.

Alegeau câte o cameră și acționau la foc automat. În numai câteva minute furau tot ce prindeau, mai ales bunuri ușor vandabile. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 30% și predat părților vătămate. Minorii Asan Elvis și Amet Arnăut au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 14.06.2017 au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cei doi au fost arestaţi preventive pentru 30 de zile.

Amintim și faptul că Ibram Maxum, în vârstă de 13 ani și Memet Mocai, în vârstă de 12 ani, din Constanța, dar care stau în centre de plasament, la data de 24.05.2017, ora 6.40, ar fi sustras suma de 3.300 de lei dintr-o sală de jocuri electronice, situată pe strada Nalbei din municipiul Constanța, după ce ar fi agresat o casieră. De asemenea, la data de 17.05.2017, cei doi minori i-ar fi sustras, prin violență, unei femei din Constanța, suma de 150 de lei, după ce ar fi pătruns în locuința acesteia prin escaladarea gardului.

Mai exact, micii infractori au luat banii și când proprietara a apărut, ei au împins-o și au lovit-o. Polițiștii constănțeni continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a autorilor. În timp ce toate aceste fapte se tot înregistrează, se pare că este vorba despre o hibă a sistemului, care necesită remediere. Reprezentanții DGASPC Constanța susțin că problema este cunoscută, dar că nu au un temei legal pe baza căruia să poată lua măsuri. De asemenea, Poliția are de urmat o lege, care prevede că minorii nu au răspundere penală până la vârsta de 14 ani.

De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, ei răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui. Aici intervine şi gravitatea faptei, cât şi alte elemente, ceea ce-i obligă pe oamenii legii,de multe ori, să-i cerceteze în libertate. Prin urmare…, ce se va întâmpla??

Liliana CHIRU

VEZI DETALII AICI: http://www.replicaonline.ro/problema-minorilor-infractori-din-centrele-de-plasament-continua-intra-peste-oameni-in-case-318682/

http://www.replicaonline.ro/centrul-de-plasament-delfinul-pepiniera-de-infractori-presedintele-cjc-a-mers-in-control-inopinat-310614/

http://www.replicaonline.ro/ancheta-la-agigea-cadrele-didactice-ne-bateau-si-ne-furau-bunurile-311385/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi suntem niste cretini care vrem sa fete toate femeile, fara sa se faca educatie sexuala, fara contraceptie, fara avorturi si sa se nasca din familii de cretini o multime de copii ce vor fi abandonati. ce vreti sa faca si ei? vai de capul lor. contraceptie si nu mai fatati copii pe care nu ii puteti creste.
1
1
va rog din suflet dati-o afara pe doamna care a conceput articolul, este rau de tot pe langa adevar si nici nu a verificat informatiile inainte sa le puna pe hartie.
0
3
Concluzia este ca, legal, nu prea se poate face ceva ca sa-i potoleasca. Asa ca, mai ramane sa aplicam legea islamica - taiem din membre, putin cate putin, pana nu mai au cu ce sa fure. Felicitari legislativului roman, pentru minunatele legi si grija pentru siguranta cetatenilor!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614