REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cine păzeşte Parcul Evergreen din Mangalia

Cine păzeşte Parcul Evergreen din Mangalia

Replica API 17 august 2018 | 00:00 299

Contracte cu repetiţie pentru un politician

Contracte cu repetiţie pentru un politician

Parcul Evergeen din Mangalia va fi păzit în continuare de firma unui politician din Techirghiol, care primește astfel un al treilea contract consecutiv din partea primăriei conduse de liberalul Cristian Radu. Afaceristul a fost consilier local în Techirghiol și a candidat din partea UNPR la Consiliul Județean.

Primăria Mangalia a atribuit pe 31 iulie un contract privind servicii de pază a Parcului Evergreen și a altor obiective din patrimoniul orașului, în urma unei proceduri simplificate proprii. Beneficiară este aceeași firmă aleasă deja de două ori până acum pentru servicii similare, Total Private Guard SRL, din Constanța, care va primi pentru cele cinci luni de valabilitate a contractului 652.478,76 lei, fără TVA. Firma de pază a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 4.792.819 lei și un profit net de 522.437 lei, cu 143 de angajați, dar și datorii totale de 920.496 lei.

100.000 de euro într-o singură lună

Total Private Guard SRL a mai primit cel puțin două contracte de acest fel de la Primăria Mangalia: 123.142 lei, în iunie 2017, respectiv 304.500 lei, o lună mai târziu, în iulie. Firma de pază a fost adusă astfel de la Constanța pentru a suplini munca celor 40 de polițiști locali, care se pare că nu mai fac față atribuțiilor din fișa postului privind paza obiectivelor locale.

Total Private Guard SRL a fost înfiinţată în 1994 şi este deţinută de Giuliano Nicolae Voicu, fost consilier local PSD în Techirghiol şi candidat la primăria aceluiași oraş din partea Partidului Iniţiativa Naţională, apoi candidat din partea UNPR la Consiliul Judeţean Constanţa în 2012.

Firma nu obinuiește să facă afaceri cu statul. În afară de cele trei contracte primite de la Primăria Mangalia, Total Private Guard a mai bifat doar o înţelegere cu statul în 2015, când a furnizat un sistem de supraveghere video, în valoare de aproape 13.000 lei, către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Patronul Giuliano Nicolae Voicu mai este sau a fost implicat în câteva afaceri: Total Recycling SRL, Total Private Guard Security SRL, Total Auto Center SRL, Melania Impex SRL etc.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
i-l pazeste primarele cu gandul,leila cu spatele,nu mergea din cauza cacofoniei,si ex nitoi cu buzele,ce alta paza mai vreti
1
1
Aici sunt banii dumneavoastra dragi mangalioti ! Muie penele,dar sa nu uitam : muie dragnea,muie pesede !!!
4
2
Un pitic atat de mic Face intr-un ibric Cand ibricul sa rasturnat El si gasca lui sa rasturnat si s-au inecat.HUOOOOOOO EXCROCILOR...
6
4
Nu pazeste nimeni parcul ca da ne intelegem ! De la ora 22....pana dimineata la 3..4 sunt toti drogatii de pe sirenei care beau urla trag in vena si trag fumuri. Daca nu se pazeste mai devreme sau mai tarziu ceva naspa o sa se intample. Dar sigur ca se stiu toate astea...oricine le poate vedea. Politia ce face? Chiar inchid ochii la tiganii de pe Sirenei care vand engros droguri? Ziua deja sumt zeci de tineri zombi care vin din spatele blocurilor si bantuie pana in parc si pe varianta si trec printre copii....chiar politia nu se sesizeaza? Chiar spun o noutate????
11
1
Dl Primar vrea sa mai vanda niste pamanturi si de aceea vrea sa darame garajele oamenilor care au platit an de an taxe si chirii, Oameni buni sa nu cadem in plasa acestor hoti,mai bine sa asfalteze drumurile sa adune mormanele de gunoaie de pe faleza ,in loc de briza marii simtim miros de deseuri ,geaba este plaja privata faleza este sparta toata ,un om de rand nu are unde face plaja ,30 de lei sezlongul??curtea spitalului invadata de vile si pensiuni doar oameni cu bani care au dat spagi si actiuni primarilor,un angajat la santier sa zicem nu are putere sa ia un loc de casa acolo
6
5
Voi vedeti pe cineva sa se plimbe in asa zisul parc? Daca vrei sa o pui de o insolatie ,mergi acolo cu incredere! Cateva floace verzi si mult beton, arata ca mai multe sensuri giratorii alaturate. Simtul estetic si practic este la nivelul unor caporali analfabeti din armata ceausista. O uratenie ,aia este parcul cu pricina.
8
5
Asta este PNL.Un partid de mincinosi si hoti.Niciodata PNL nu este si nu va fi alternativa la PSD.Toti primarii PNL sunt sugative si milogii PSD! PNL ar trebui scos in afara legii!
1
11
Primaru lu peste care nu a facut nimic in Mangalia,doar de ciordeli se ocupa.
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367