REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cine se mai ocupă de câinii maidanezi de pe străzile urbei, după tam-tam-ul făcut de iubitorii de animale?

Cine se mai ocupă de câinii maidanezi de pe străzile urbei, după tam-tam-ul făcut de iubitorii de animale?

Replica API 6 decembrie 2016 | 00:26 353

Primăria nu are contract cu firmă de ecarisaj

Primăria nu are contract cu firmă de ecarisaj

Constănţenii continuă să arate cu degetul de problema câinilor maidanezi. Patrupedele se înmulțesc pe zi ce trece, iar oamenilor le este din ce în ce mai teamă să iasă din casă. Din păcate, nu există o soluție favorabilă, cel puțin în viitorul apropiat.

Locuitorii de la malul mării sunt disperați din cauza numărului ridicat de câini maidanezi de pe străzi. Mai mult decât atât, aceștia se simt neputincioși în fața animalelor care, din nenfericire, nu ezită să muște. „O haită de câini este localizată pe strada Tulcei între unitățile militare. Mai exact, la terminarea străzii Tulcei și începutul străzii Voievozilor. Băiatul meu a fost mușcat acum două zile și nu aș dori să se mai întâmple”, a povestit, zilele trecute, un constănțean. Situația nu este prea roz nici în Cartierul Compozitorilor, lucru reclamat de constănțeni de nenumărate ori. „Câte reclamații trebuie să mai facem să fie luați odată maidanezii din Cartierul Compozitori? Latră seară de seară de la ora 24 până la ora 3 dimineața. E imposibil și sunt o mulțime”, s-a plâns George. Iar lista nu se încheie aici. Aleea Hortensiei reprezintă un alt punct în care grupuri de câini își fac veacul. “Vă bateți efectiv joc de noi, cetățenii contribuabili ai Municipiului Constanța. Am trimis nenumărate sesizări referitoare la prezența unor haite de câini maidanezi în zona Aleea Hortensiei nr. 1A, Bloc TAV 1,2, 3. Nu s-a luat nici o măsură. Această administrație locală absolut impotentă nu reușește nici acum să pună pe picioare un serviciu de ecarisaj funcțional”, a precizat Constantin. Din păcate, veștile nu sunt prea bune. Momentan, Primăria Constanța nu deține un serviciu complet și care să acționeze pe teren. „Se are în vedere înființarea unui serviciu aparte care să se ocupe de ei. În momentul de față, tot ce ține de ecarisaj se face cu voluntari”, a spus Ionela Halciuc din cadrul Primăriei Constanța. Amintim că firma care se ocupa de ecarisaj a dispărut din peisaj după scandalul făcut, în campania de la locale, de iubitorii de animale. Primăria i-a invitat pe aceştia să aibă grijă de câini, prin rotaţie, până când va fi găsită o soluţie ori o firmă care să mulţumească pe toată lumea prin serviciile oferite. Firma Puppy Vet a fost acuzată că tratează cu cruzime animalele care ajung la ecarisaj.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614