REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cine şi ce mai construieşte, înainte de sezon, în staţiunea Mamaia

Cine şi ce mai construieşte, înainte de sezon, în staţiunea Mamaia

Replica API 25 martie 2013 | 00:00 260

Şi mai multe spaţii de cazare

Şi mai multe spaţii de cazare

Pe lângă construirea de parcări, nu mai puţin de trei, trotuare şi alte cele, staţiunea Mamaia este pur şi simplu sufocată de construcţii - renovări la cele vechi ori ultimele retuşuri la clădirile noi.

La capitolul locuri noi de cazare, turiştii trebuie să ştie că există în staţiune o vilă care se ridică pe bd. Mamaia nr. 404, în staţiunea cu acelaşi nume. Mai precis, se construieşte un imobil P+ 3-4 etaje. Beneficiarul investiţiei este SC Ave Tebia SRL, termenul de execuţie a lucrării fiind de 24 de luni. Construcţia a început în data de 5 februarie a.c. şi se va termina până în data de 5 februarie 2015. Un alt hotel aflat în construcţie este cel al lui Nancu Enache, situat în zona A, subzona 3H. Un imobil P + 4-5 etaje, ce va deservi cel mai probabil ca hotel. De asemenea, vă anunţăm că se lucrează şi pentru ca turiştii să beneficieze de un Shopping Center în staţiunea Mamaia, în apropiere de terasa Bellagio. Revenind la capitolul hoteluri, la hotelul Mamaia, cei de acolo sunt tare indecişi. Dacă în urmă cu câteva luni se chinuiau de zor să construiască în mare secret, din moment ce nu au putut să ne dea explicaţii, motivând că vom afla peste două, trei luni, zilele trecute, reporterii "Replica" au fost întâmpinaţi cu semne obscene şi limbaj suburban. Motivul: deranjăm o "investiţie privată"! Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că la acelaşi hotel se dărâmă în aceste zile ceea ce s-a construit, pentru a se construi din nou. Un alt hotel la care s-a început construcţia în data de 19 octombrie anul trecut, va avea între 6 şi 7 etaje, iar beneficiarul este SC D.C.&O Hotels SRL. Termenul de execuţie, prevăzut în autorizaţie, este de 36t de luni, acest hotel având ca dată de finalizare 19 octombrie 2015. De asemenea, hotelul situat pe bd. Mamaia nr. 443 va beneficia de reamenajare şi extindere şi restaurant. Beneficiarul investiţiei este S.C. Dan-Mar General Construct SRL. Lucrările la acest hotel au început în data de 27 decembrie anul trecut şi se vor finaliza în data de 21 decembrie 2015.

Panourile privind datele construcţiei: la unii deloc, la alţii prea multe

Hotelul Aurora Mamaia va beneficia până la sfârşitul acestui an de îmbunătăţiri, asta cel puţin dacă e să ne luăm după unul dintre panourile privind datele lucrării, în sensul că se va construi o piscină, se va amenaja un bar şi se vor crea grupuri sanitare şi duşuri. Acest proiect început cu ajutorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est are o valoare totală de 4.184.778 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 1.913.035 lei, Guvernul contribuind cu 161.518 lei, iar beneficiarul, în speţă SC Aurora Mamaia SRL a investit 2.110.224 lei. Ciudat este că, pe lângă faptul că sunt afişate două panouri privind datele construcţiei, unul lângă altul, probabil să fie şi pentru cei care "omit" să pună panourile acolo unde-şi construiesc hotelurile, datele începerii şi finalizării construcţiei nu coincid. Deşi l-am lăsat ultimul, acest hotel merită atenţie sporită, şi pentru că nu am putut găsi nici un panou privind datele construcţiei şi cine este beneficiarul, îl voi denumi hotelul-"fantomă" de pe plajă, întrucât se construieşte chiar pe plajă, în spatele terasei Bellagio. Un reprezentant al constructorului a recunoscut senin că nu există nici un panou care să cuprindă datele construcţiei: "Nu există nici un panou şi vă spun şi de ce. S-a modificat ceva care nu era cuprins în lucrarea iniţială şi am trimis panoul pentru a fi schimbat. Cu siguranţă va veni în câteva zile". Pare o explicaţie "cu temei", doar că există o problemă, şi anume că încă de la începutul lucrărilor nu am putut vedea vreun panou în zonă..

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367