REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cine sunt cei mai tăcuți politicieni din Parlament

Cine sunt cei mai tăcuți politicieni din Parlament

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 2120

Un număr uriaș de parlamentari au luat cuvântul în Parlament doar de câteva ori, în ciuda faptului că ocupă funcții de zeci de ani. Chiar și așa, salariile aleșilor silențioși au crescut în timp.

În actualul Parlament avem un număr uriaș de parlamentari care au deja zeci de ani de când au fost aleși pentru prima dată. Și, coincidență sau nu, mulți dintre ei sunt și printre cei mai tăcuți aleși, cu doar câteva luări de cuvânt în plenul Senatului sau al Camerei Deputaților.

Campion este Sereș Deneș, de la UDMR, care este deja la al optulea mandat, deci peste 2 ani are 32 de ani de activitate în Parlament, iar în actuala legislatură a vorbit de doar 7 ori.

Ioan Stan, de la PSD, este la al șaselea mandat, însă este ceva mai activ, cu 23 de intervenții de la tribuna Parlamentului în ultimii 2 ani.

Următorii parlamentari sunt Cristian Răsmeriță și Gabriela Crețu. Răsmeriță, deși este la al șaselea mandat în Parlament, are doar 10 intervenții de la tribuna Parlamentului în ultimii 2 ani, spre deosebire de colega lui de partid, care este și printre cei mai vechi aleși, dar și printre cei mai activi, cu foarte multe luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului.

De la PNL, campioană este Raluca Turcan. Este cea mai veche parlamentară. Aproape 20 de ani are în Parlamentul României este la al cincilea mandat, însă nu este prea vorbăreață, cu doar 10 intervenții de la tribună în ultimii 2 ani în actualul legislativ.

Ceva mai puțină vechime are Viorel Riceard Badea, care se află acum la al patrulea mandat.

În total, sunt 69 de parlamentari care la finalul acestei legislaturi vor avea cel puțin 12 ani de activitate.

Trebuie spus că parlamentarii beneficiază de pensie specială, conform legii din acest moment, iar ea se calculează în funcție de numărul de mandate finalizate, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu e tzigan borat. Doar ma-sa si tac-su. Auzi bai ce parinti, riceard !!!
1
0
Acei indivizi care conduc tara ,sunt alesi de romani . Da,romanii isi fac viata iaca asa de frumoasa,fara sa vina soldatii lui Putin cu urnele la usa si degetul unde sa pui stampila.
0
0
si tacerea spune ceva, se plateste din banii celor care ...vorbesc pe la ...colturi si scriu... aiurea in replica!
1
0
50 e arhisuficient,si trebuie sa fie oameni cu pregatire juridica,economica,inginerie,nu asa,adunati toti prostii din galerii si circiumi.
9
0
1. nu sint alesi,sint niste ymbecili pusi pe liste de sefii partid,alti cretini semidocti,votati de retarzi. 2.daca le dai un test elementar cunostinte sint varza,nici nu inteleg ce voteaza ca robotii. 3.prost,dar ridica o gramada de bani,iar daca.i duci la gara se urca in tren.Muriti ba!
9
0
da, vor avea si au salarii ...speciale , sporuri, indemnizatii, pensii pentru ...discretia lor! sunt alesii poporului, oameni ...destepti , muncesc de rup ...cuvantul in doua si poate sa vina ...criza , nu una ci ...noua!
5
0
Sa li se dea spor de handicap,au probleme cu vorbitul,au s**t p**a prea mult!
7
0
si 300 sunt prea multi.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367