REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cine sunt concurenții care au ajuns în finala „Chefi la cuțite", sezonul 6

Cine sunt concurenții care au ajuns în finala „Chefi la cuțite", sezonul 6

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 906

Doar cinci concurenți finaliști în sezonul 6 al show-ului „Chefi la cuțite” (Antena 1)! Semifinala şi finala competiției vor fi difuzate marţi, 22 ianuarie, iar în competiţie au rămas doi concurenți din echipa lui Sorin Bontea şi 3 din cea a lui Cătălin Scărlătescu. Florin Dumitrescu nu are nici un concurent în finală. Click! ţi-i prezintă pe cei 5 finaliști, care se luptă pentru premiul de 30.000 de euro.

Din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu au rămas trei tineri dorinici să facă show în finală. În ultima confruntare au rămas Maria Burlacu, bucătarul de aur al echipei galbene, Andrei Balasz şi Cătălin Badici. Din echipa lui Sorin Bontea au intrat în finală doi bucătari cu experienţă: Mihai Munteanu, alias Munti, și Silviu Nedelea, care a fost ani de zile coleg cu Foa în „Flavours, trei bucătari” (Prima TV) și pe care Sorin Bontea l-a „furat” din echipa lui Florin Dumitrescu.

Din echipa Galbenă, a lui Chef Scărlatescu, au rămas trei finaliști. Maria Burlacu, cea care a primit Cuţitul de Aur, e chef la Chef’s Experience, a ajuns să lucreze în bucătărie dintr-o întâmplare (vindea prăjituri, a greşit o comandă de tort şi a spălat vase drept pedeapsă, apoi a fost avansată). Lucrează de mai bine de 18 ani, vrea să fie prima femeie care câstigă „Chefi la cuţite”.

Andrei Balasz a fost bucătar la Londra

Al doilea finalist e Andrei Balasz care a început ca ajutor de bucătar după facultate. A acumulat experienţă, a ajuns bucătar în Londra, unde a stat 5 ani şi a lucrat în restaurante cu stele Michelin. A venit special în ţară pentru „Chefi la cuţite”.

Cătălin Bădici a lucrat ca picol

Cătălin Bădici, al treilea finalist, a fost finalist și la „Hell’s Kitchen”. Pe la 9 ani a început să gătească, în copilărie a lucrat ca picol, ajutor de bucătar şi a învățat bucătăria pas cu pas. A făcut şi cursuri de bucătar şi a lucrat în Cipru.

Silviu Nedelea a primit cel mai important vot de încredere din partea lui chef Dumitrescu, și anume Cuțitul de Aur, dar a fost „furat” de chef Bontea cu ajutorul amuletelor norocoase. Experiența lui culinară e vastă, iar pasiunea pentru gastronomie e moștenită de la bunicul lui bucătar. La doar 21 de ani, a ales să plece în Japonia, țară care și-a lăsat o amprentă asupra viziunii lui de viață. Cursurile gastronomice din Londra și Paris îl recomandă pentru aventura competiției „Chefi la cuțite”. Unul dintre atuurile lui din bucătărie e adaptabilitatea, iar Silviu mărturisește că poate face artă atât din sushi, cât și din sarmale.

Mihai Munteanu a spălat vase în Anglia

Mihai Munteanu, zis și Munti, are 32 de ani, e din București și a ajuns în bucătărie din... greșeală. Nu credea vreodată că se va îndrăgosti iremediabil de această meserie, iar acum nu-și vede viața fără să gătească. În urmă cu câțiva ani, Mihai Munteanu a ajuns în Anglia să lucreze la un restaurant, unde a spălat vase. Datorită chef-ului bucătar, a ajuns să gătească. „A fost ciudat, pentru că spălasem trei oale toată viața mea. Dar m-am descurcat, iar unul dintre bucătarii de acolo mi-a oferit o șansă”, povestește Mihai.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218