REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cine sunt consilierii judeţeni care vor decide pentru noi, în următorii patru ani!

Cine sunt consilierii judeţeni care vor decide pentru noi, în următorii patru ani!

Replica API 9 iunie 2016 | 00:33 737

PSD, victorios la CJC !

PSD, victorios la CJC !

Alegerile locale s-au încheiat cu succes pentru PSD, care şi-a adjudecat cele mai multe primării din judeţul Constanţa, dar şi majoritate în Cosniliul Local Municipal şi Judeţean. După renumărarea voturilor anulate, situaţia la nivelul CJC rămâne neschimbată, aşa că din Consiliul Judeţean vopr face parte 16 consilieri PSD, 15-PNL, 3 ALDE şi 3 PMP. O parte dintre membi au ocupat, şi în trecut, această funcţie, unul dintre ei aflându-se la cel de-al patrulea mandat. Alte nume sunt noi, şi vorbim despre profesori, jurişti, afacerişti. Cine sunt, mai exact, viitorii consilieri judeţeni şi cu ce se ocupă aceştia?

Consilieri PSD

Adriana Gheorghe-profesor în cadrul Grupului Școlar Industrial din Cernavodă, fost inspector școlar.

Horia Ţuţuianu (economist), consilier judeţean perioada 2012-2016, președinte al Consiliului de Administrație al SC Neptun-Olimp SA, director general al SC Euxin SA Constanţa, membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa.

Cristinel Dragomir – Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța cua tribuții de președinte, după interdicțiile impuse de procurorii DNA lui Nicușor Constantinescu.

Rareș Cosmin Drăghici – fiul lui Dumitru Drăghici, administratorul Cimitirului Central din Constanța.

Mircea Pintilie –fost primar al municipiului Medgidia, în perioada 1992-2004.

Tiberiu Iancu Roșu –administratorul punctelor de lucru ale SC Predilect SRL, societate ce își desfășoară activitatea în Portul Constanța, Portul Constanța Sud-Agigea.

Gheorghe Donțu –fost șef al organizației municipale a PSD și viceprimar al Constanței. Fostul șef al Partidului Ecologist Român, filiala Constanța.

Cosmin Ciobanu –fiul fostului director adjunct al ITM Constanța, Marius Ciobanu, condamnat la 3 ani cu executare pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Daniel Georgescu – consilier local în perioada 2008-2016, este directorul Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu. A repetat experiența și în 2012, iar acum candidează pentru un post în CJC.

Maria Sabrina Nedelcu – student

Dumitru Florea-aflat la cel de-al patrulea mandat de consilier județean.

Lucian Lungoci-Lucian Lungoci, fost purtător de cuvânt al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului

Adrian Bereș- fiul Corneliei Bereș, fosta președintă a Organizației Municipale a PSD Medgidia.

Ion Marinescu-profesor de istorie și directorul Liceului Tehnologic ”Carsium” din Hârșova.

Adrian Bizineche-șeful Registrului Auto Român (Constanța).

Consilieri PNL

George Muhscină- afacerist local prosper. Omul de afaceri a devenit membru al Comitetului Judeţean Executiv al Filialei Constanţa al PNL Constanţa, în urma suspendării din această calitate a lui Adrian Stan.

Adrian Manole- fost șef al Organizației Municipale a PDL, a condus Agenția pentru Protecția Mediului și Zona Liberă Constanţa Sud-Basarabi, o sucursală din subordinea Companiei Naționale a Administraţiei Porturilor Maritime Constanța. Manole a intrat în politică după 1989, ca și președintele FSN Constanța. A fost deputat în perioada 18 iunie-27 septembrie 1990, primar al Constanței 1990-1991. În 2009, preț de câteva luni, a fost europarlamentar.

Robert Aurel Boroianu- patronul fabricii de mezeluri Gepeto

Remus Cristy Baisan- directorul Marinetek BSM & Finn Land Concept. a activat în mediul privat în Europa și apoi în SUA, pentru ca ulterior să revină în România. Aici și-a adus contribuția în proiectele Marina Mangalia și Marina Limanu, care au urmărit modernizarea porturilor din localitățile respective.

Marius Enescu-medic ortoped, fostul șef al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, în perioada 2005-2009, și a condus și secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Ion Adam-n-a mai prins un mandat la primăria Comana, dar a prins un loc frumușel în Consiliul Județean Constanța.

Marian Iordache- fost primar la Medgidia, a lăsat localitatea pe mâna unui independent. Iordache n-a mai candidat pentru alt treilea mandat, aspirând la un post de consilier județean. Și-a îndeplinit visul!

Memiș Baiazid-consilier județean USL în perioada 2014-2016, își va continua activitatea în CJ, ca reprezentant al PNL. Este un influent om de afaceri constănțean, printe altele și proprietarul autoservirii situate lângă Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și al unei cherhanale amplasate în zona sitului arheologic al vechii cetăți Histria.

Gheorghe Lămureanu- fost copnsilier local la Agigea, fermierul care lucrează circa 1.400 de hectare de teren agricol pe malul mării, la Agigea, şi care, în premieră la noi în ţară, pentru a-şi iriga terenurile, a îndrăznit să investească o avere în prima staţie privată de pompare a apei din Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Cristian Florin Zahariuc –vechi democrat-liberal, dar fără activitate politică, a făcut parte din echipa lui Christian Gigi Chiru, fostul co-președinte al PNL Constanța, actual președinte al Organizației Municipale a ALDE și candidat la Primăria Constanța din partea formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

Marian Crușoveanu- consilier județean USL, în perioada 2012-2016.

Stelian Gima- cosnilier local 2012-2016, fără să-și pună amprenta pe vreun proiect, în toți cei aptru ani în CLM, a fost membru în fosta echipă democrat-liberală, a candidat fără succes la alegerile parlamentare din anul 2008.

Sorin Ovidiu Cupșa –liberal convins, a fost consilier județean PNL în perioada 2004-2008, și consilier local în perioada 2008-2012, este directorul CERONAV, ambasador IMO și vicepreședintele EDINNA, o organizație europeană de formare profesională în domeniul naval. A fost lector la Universitatea Maritimă Constanța (2010-2012).

Alexandru Bogdan Bola, fiul fostului prefect susținut de PNL Eugen Bola, actual director al ITM Constanța.

Radu Bogdan Matei- fost consilier local în perioada 2012-2016. Este fiul consilierului județean liberal Constantin Matei, în prezent, prosper om de afaceri, numit subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în aceeași perioadă a USL.

Consilieri ALDE

Lista formațiunii este deschisă de Sorin Emil Banias, fratele lui Mircea Banis, președintele ALDE, Organziația Județeană Constanța. A fost directorul Direcţiei Tehnice - Achiziţii Publice, la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa

Marcel Savlovschi- nume nou în politică, aflat la primul său mandat de consilier

Dumitru Daniel Learciu-avocat de profesie, a fost preşedintele Casei Judeţene de Sănătate din Constanţa

Conslieri județeni din partea PMP

Claudiu Palaz-președintele PMP Constanța, consilier juridic, în perioada 1996-2001, secretar General în cadrul Prefecturii Județului Constanța, în 2001-2006, fost subprefect al Instituției Prefectului Judeșului Constanta, în 2006 și prefect în perioada 2009. A renunțat la fuincție pentru a candida la funcțai d eprimar al Cosntanței, la alegerile din 2012.

Florin Goidea-vicepreședinte Partidul Mișcarea Populară

Aurelian Costel Dumitrașcu- director de vânzări, licenţiat în management şi masterand în cadrul Facultăţii de Finanţare şi Administrarea Afacerilor în Turism, reprezentantul ALUMNI în Asociaţia Studenţilor din partea Facultăţtii de Ştiinţe Economice. Însă, el a câştigat şi mandatul de consilier local la Năvodari. VA opta pentru acest post, aşa că în CJC va urca următorul din lista PMP.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367