REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cine sunt evazioniştii profesionişti, acuzaţi de furtul a peste 12 miliarde de lei

Cine sunt evazioniştii profesionişti, acuzaţi de furtul a peste 12 miliarde de lei

Replica API 27 iulie 2012 | 00:00 199

Controlează zeci de firme fantomă

Controlează zeci de firme fantomă

Un bărbat din Republica Moldova şi un gălăţean au furat de la stat peste 12 miliarde de lei vechi, evaziune fiscală comisă prin intermediul unei firme fantomă cu sediul în Poarta 5 a Portului Constanţa. Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, suspecţii au refuzat nejustificat să prezinte organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare şi fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie. În plus, au efectuat operaţiuni comerciale, fără a le evidenţia în contabilitate, sustrăgându-se de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin declararea fictivă a sediului social al societăţii, valoarea prejudiciului astfel creat ridicându-se la 1.265.144 lei. Este vorba despre Sirena Conf SRL, o firmă înfiinţată în 2010, de către două italience, cedată ulterior celor doi evazionişti, care mai deţin alte câteva zeci de societăţi comerciale, din Constanţa, Tulcea şi Bucureşti, majoritatea fantomă şi cu antecedente în fraudarea bugetului de stat.

Evazioniştii cercetaţi de poliţişti sunt Vasile Bulat, de 55 de ani, din Teleneşti Mîndreşti, Republica Moldova, şi Marian Gălăţeanu, de 22 de ani, din Galaţi, ultimul cooptat în firmă în noiembrie 2010, după ce, în aprilie 2010, basarabeanul, împreună cu fiul său, Andrei Bulat, de 25 de ani, au preluat SC Sirena Conf SRL de la două italience, Agostina Padronaggio, de 42 de ani, din localitatea Gibellina şi Paola Mauceri, de 44 de ani, din Castelvetrano. Foarte interesant este faptul că, exact în aceeaşi perioadă, noiembrie 2010, basarabenii tată şi fiu au preluat încă două firme deţinute de italience, SC Mauc Conf SRL şi SC Padroconf SRL, toate firmele având ca domeniu de activitate declarat comerţul cu îmbrăcăminte. Şi mai interesant este faptul că Bulat şi Gălăţeanu au fost cooptaţi în alte câteva zeci de firme, din Constanţa, Tulcea şi Bucureşti, multe dintre ele descoperite de Garda Financiară că au dat tunuri de zeci de miliarde, tot prin evaziune fiscală. Astfel, aceştia apar în acte ca fiind asociaţi şi/sau administratori la Defneis SRL, Ancutza Market Exim SRL, Daniel Auto Transport SRL, Salon David SRL, New Katymar Market SRL, Nova Construct Technics SRL, Maricov Serv Impex SRL, Expres Repo Auto SRL, Astel Sen 2010 SRL, Nevrom Internaţional Imp.Exp. SRL, Ozon Onix SRL şi Nelbi Company SRL, toate din Constanţa, TGD Impex SRL din Tulcea, Bonstar Construcţii SRL din Bucureşti şi lista poate continua.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614