REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cine sunt locatarii apartamentelor de serviciu ale CJC? „Nepoţi, nepoate, turişti, prieteni...”

Cine sunt locatarii apartamentelor de serviciu ale CJC? „Nepoţi, nepoate, turişti, prieteni...”

Replica API 2 august 2016 | 00:08 358

„Cine subînchiriază apartamentele de serviciu riscă rezilierea contractului”

„Cine subînchiriază apartamentele de serviciu riscă rezilierea contractului”

Consiliul Judeţean a cumpărat apartamente pentru medicii care vin să profeseze la Constanţa. Vorbim despre celebra hotărâre din 25 octombrie 2012, prin care CJC a decis să cazeze medici în locuinţe de serviciu, situate într-un bloc din staţiunea Mamaia. Dar, Consiliul Judeţean Constanţa deţine locuinţe de serviciu şi în municipiu, mai exact un bloc întreg, L4, situat pe Aleea Magnoliei nr. 2. În acest imobil locuiesc, teoretic, angajaţi ai instituţiilor subordonate CJC, angajaţi ai consiliului, iar în câteva dintre apartamente îşi desfăşoară activitatea şi anumite direcţii ale consiliului.

Nu este nimic în neregulă cu acest aspect, doar că de anumite locuinţe nu ar beneficia cei repartizaţi de Consiliul Judeţean, ci diverse alte persoane. De dată recentă, suspiciunile au fost confirmate ca urmare a unui control al noii conduceri a CJC, care însă preferă să pună „batista pe ţambal”, oferind declaraţii pe curt şi pe grabă, completate de altele de genul: „Nu avem toate detaliile; urmează să mai facem verificări; se pare că locuiau alte persoane, dar, da urmare a verificărilor, au început să vină la apartamente locatarii din listele de la CJC”.

În anul 2015, când preşedinte al Consiliului Judeţean nu mai era Nicuşor Constantinescu, cel care preluase atribuţiile de şef – Cristinel Dragomir – a iniţiat un proiect de hotărâre privind modificarea anexei de repartizare a spaţiilor cu destinaţia de birouri, precum şi a locuinţelor de serviciu din imobilul bloc L4 de pe strada Magnoliei. De asemenea, se aduceau modificări şi la criteriile de repartizare, a chiriei şi a contractului de închiriere. Proiectul a fost votat de consilierii judeţeni (http://www.cjc.ro/Hotarari/2015/56.pdf).

Locatarii apartamentelor: angajaţi ai CJC, ai Teatrului de Stat, ai Teatrului de Copii, ai Direcţiei de Pază, ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, ai Muzeului de Istorie, ai Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, precum şi ai Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de la Agigea. Modificările pot fi regăsite pe site-ul CJC, mai puţin lista cu persoanele cărora le-au fost atribuite locuinţele de serviciu, dar, din nou, acest aspect poate ţine de dreptul la intimitate, nu?

Probabil că acelaşi „drept la intimitate” a împiedicat şi noua conducere a CJC să spună, cu nume şi preunume, cine sunt beneficiarii apartamentelor care le-au transmis, spre folosinţă, altor persoane. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, a confirmat că în bloc au fost depistate, ca urmare a unui control, alte persoane decât „titularii” contractelor de închiriere şi că există suspiciuni că cei cărora le-au fost atribuite locuinţe de serviciu nu aveau nevoie de ele!

„Mulţi dintre cei care au primit locuinţe de serviciu nu le folosesc, le subînchiriază. La verificări, n-au fost găsiţi în apartamente cei care au fost repartizaţi în ele. Cei care procedează aşa riscă să le fie reziliat contractul de închiriere”, a spus Claudiu Palaz. Întrebat despre cine este vorba, Palaz a adăugat că încă nu este gata verificarea, că nu are la îndemână o listă cu persoanele în cauză, dar că ar fi fost găsite în apartamente „nepoata, nepotul, turişti, prieteni”. De precizat că la faţa locului reporterii „Replica” de Constanţa au fost primiţi cu ostilitate de paznicul clădirii, iar persoanele care ieşeau sau intrau în bloc s-au arătat vizibil deranjate, refuzând orice fel de dialog.

Alexandra ANTON, Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218