REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cinema drive-in NU poate fi realizat la Constanța!

Cinema drive-in NU poate fi realizat la Constanța!

Replica API 1 iunie 2020 | 00:00 2989

Uniunea Internaţională a Cinematografelor (UNIC), organul european care reprezintă proprietarii şi directorii de cinematografe, a transmis recent lista ţărilor care pregătesc redeschiderea cinematografelor. România a stabilit data de 15 iunie pentru redeschiderea cinematografelor. Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret Jean Constantin este pregătit să își deschidă porțile pentru cinefilii de toate vârstele.

Închiderea cinematografelor a reprezentat o grea lovitură dată cinefililor din toată România și nu numai. Deocamdată, nu se știe încă ce măsuri vor trebui să ia cinematografele pentru a putea deschide, însă probabil că se va respecta distanțarea social și purtatul obligatoriu al măștilor.

Centrul Jean Constantin e pregătit pentru deschidere

”Încă nu se știu normele care vor trebui aplicate pentru redeschiderea cinematografelor însă noi suntem pregătiți pentru orice fel de condiții care ni se vor cere. Noi am mers pe algoritmul care s-a spus până acum, adică un loc ocupat două libere, distanța care trebuie respectată, avem traseele pregătite, avem o intrare și două ieșiri astfel încât să nu se întâlnească lumea, acum așteptăm doar să vedem când ni se va permite” a declarat pentru ziarul Replica, Dan Cojocaru, managerul Centrului Jean Constantin.

Dan Cojocaru: E dificil să faci drive-in la Constanța

În privința deschiderii unui eventual drive-in la Constanța, acesta a fost destul de reticent: ”Eu am auzit foarte multă lume care discută despre drive-in. Ca să faci un spectacol de drive-in cinematografic, trebuie să ai un ecran foarte mare, ai nevoie de o parcare foarte mare, ai nevoie de anumite trasee pe care mașinile să poată intra sau ieși. Inclusiv noi ne-am interesat de metoda de a prelua sunetul în mașini pe frecvența radio. Noi avem un ecran gonflabil dar nu este foarte mare, trebuie să fie undeva sus, deci este un pic cam dificil. La noi în Constanța sunt foarte puține parcări unde s-ar putea organiza așa ceva. Avem ceva în proiect să facem proiecții de filme afară, deocamdată așteptăm acceptul primăriei. Acest proiect am vrea să îl facem prin iulie-august pentru că atunci va fi și TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania", a mai spus Cojocaru.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca venea Nastase prin progenituri sau vreun alt secu' era gata imediat!
1
0
realiza nimic atata timp cat in primarie sunt numai putori hoate ! In frunte cu hotul sef fagadau ! Muie !
4
1
Cinematograful din parcul primariei, de ce nu este folosit? Colcaie de mizerie. Nu raspunde nimeni ca de 30 de ani s-a degradat o asemenea constructie? E asa departe de dl.Fagadau incit nu vede, sau nu se cade la pace? Ca si la Cazino?
6
0
zice cineva mai jos,parcarea de pe Cora Bratianu e nefolosita!faceti acolo ca e destul de mare.are si lift....oricum....cinema drive-in era nevoie,ma rog.....e o idee buna acolo!
2
0
La constanta nu este posibil decat blocuri biserici sensuri giratorii si stalpisori
15
2
DE DEASUPRA CORA BRATIANU ESTE GOALA
11
0
Pai asa ceva nu se poate daca era vb de un ansamblu..rezidential niste blocuri se gasea loc nuu....???
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218