REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cinematograful 'Pescăruș' din Mangalia va fi modernizat cu finanțare de la CNI

Cinematograful 'Pescăruș' din Mangalia va fi modernizat cu finanțare de la CNI

Replica API 15 ianuarie 2020 | 00:44 901

Cinematograful ”Pescăruș” din Mangalia va fi reabilitat și modernizat, în baza unui proiect finanțat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Recent, ministrul de resort a inclus cinematograful din sudul litoralului pe lista de sinteză a obiectivelor de investiții care urmează să fie finanțate de CNI, în cadrul programului „Săli de cinema”.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a salutat decizia instituțiilor guvernamentale de a finanța redeschiderea cinematografului „Pescăruș”. Edilul a spus că, încă din 2012, a început demersurile de preluare a clădirii fostului cinematograf de la RADEF în patrimoniul municipalității, cu scopul reabilitării și redeschiderii sălii de proiecție. „Din păcate, administrația locală de la începutul anilor 2000 a transformat cinema Pescăruș în discotecă și club de noapte. Ulterior, clădirea a fost abandonată și lăsată în paragină. Imediat după preluarea mandatului de primar, în 2012, am făcut adrese la Ministerul Culturii pentru a transfera clădirea abandonată la Primărie. Abia la sfârșitul anului 2015 s-a parafat acest transfer”, a explicat Radu Cristian. El a mai spus că, încă de atunci, Primăria Mangalia a făcut mai multe solicitări către Guvern pentru a finanța renovarea cinematografului.

„Abia acum, după aproape 4 ani, solicitările noastre au primit, în sfârșit, răspuns pozitiv, odată cu instalarea noului Guvern. Voi merge, personal, la ministerele de resort, de câte ori va fi nevoie, pentru a urgenta implementarea acestui proiect, fiind vorba de singurul cinematograf din sudul județului Constanța”, a completat Radu Cristian. Aflat în proximitatea falezei, cinematograful „Pescăruș” a fost inaugurat în anul 1982, fiind cel mai frecventat așezământ cultural din sudul litoralului, până la jumătatea anilor 1990. Ulterior, a fost neglijat de autoritățile locale, ajungând să funcționeze, în paralel, ca bar de noapte și sală de cinema sau, mai apoi, discotecă. Proiectul noului cinematograf, depus de actuala administrație locală a Mangaliei, prevede renovarea și consolidarea clădirii, dotări și instalații moderne pentru desfășurarea activităților de proiecție filme. Primăria Mangalia a făcut demersuri asemănătoare, la Guverm, pentru modernizarea Stadionului municipal și a Casei de Cultură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari ! PE str.Albatros colt cu alia Farului a ramas o mizerie curatati si acolo va rugam mult .
1
0
Orasul nostru incepe sa arate normal,ca un oras european.Promisiunile primarului au inceput sa prinda contur,bravo,felicitari,daca se merge pe aceasta directie cu siguranta Radu Cristian o sa primeasca de la cetateni un nou mandat in vara.Bravo!
6
2
Bravo! Important este sa se finalizeze pana in vara majoritatea santierelor deschise. Trebuie sa primim si noi cum se cuvine turistii la vara,sa putem sa ne mandrim cu orasul nostru. Succes!
8
1
Cel mai bun primar pe care la avut Mangalia ,orasul e un adevarat santier dar va arata in viiror un oras europen.felicitari domnule primar.
8
7
Ce bravo Mangalia, bravo celor care finanteaza ca nu sunt bani din bugetul local.Daca nu veneau banii acestia mai statea mult si bine ca wc public.Din bugetul local se platesc imprumuturile, avocatii, firmele de casa,confortul si salariile cocotelor care te privesc prin ghisee de parca ai avea raie.Primare,sper sa desfiitati acele ghisee la care mai lipseste sarma ghimpata.Unde stai cocosat si iti lungesti urechea sa auzi ce-ti spune o voce care n-are chef de munca.Uite cu alde bravo o sa mai castige primarul inca un mandat.
6
5
Felicitari! Succes in tot ceea ce faceti pt Mangalia.
11
3
proiecte pt Mangalia. foarte bine. felicitari
12
4
foarte frumos. bravo mangalia
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218