REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ciolacu: Am hotărât depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august

Ciolacu: Am hotărât depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august

Replica API 31 iulie 2020 | 00:00 1195

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat joi că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

Marcel Ciolacu

"Este inadmisibilă abordarea preşedintelui Klaus Iohannis, este sub demnitatea funcţiei publice pe care vremelnic o deţine. Înţeleg problema preşedintelui Iohannis după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei şi a crizei economice din România. Ceea ce nu înţeleg este obsesia preşedintelui Iohannis de a găsi vinovaţi în altă parte decât în datele şi statisticile oficiale în ceea ce priveşte pandemia şi economia. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat, cum reiese mai nou şi în controlul Curţii de Conturi, şi de a împărţi funcţii publice către membrii PNL. Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau Opoziţie, de aceea am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august. (...) Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moţiunea depusă. La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar şi pe fiecare domeniu în parte", a spus Ciolacu după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a făcut apel la toată Opoziţia din Parlament să voteze moţiunea de cenzură propusă de PSD.

"Din câte ştiu eu, în afară de USR, care nu se ştie dacă este la guvernare sau în Opoziţie, în rest toate partidele politice sunt în Opoziţie. Mai este PMP, care este la guvernare", a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a arătat că aşteaptă de la premierul Ludovic Orban să vină în faţa Parlamentului şi să răspundă şi să-şi asume dacă poate organiza alegeri şi poate deschide şcolile în siguranţă în luna septembrie.

"Este responsabilitatea exclusivă a domnului prim-ministru Ludovic Orban şi implicit a preşedintelui Klaus Iohannis, deoarece ştim cu toţii că toate deciziile în ceea ce priveşte guvernarea sunt luate la Cotroceni", a completat Ciolacu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trist ca la putere sunt niste flasnete si de a dreptul dezamagitor ca varful opozitiei este atat de perimat. Ma voi gandi serios daca nu cumva e mai bine sa dau votul la unguri, cu riscul de a isca razboi civil in casa. Nu degeaba a inventat Caragiale cetateanul turmentat.
1
0
de cooperare si intelegere intre omenire pentru a trece prin nenorociri, politicienii dezbina, incita la ura si violenta , se lupta pentru putere , promit , insealanepasare si trec peste legi cu un tupeu si nerusinare sa le fie bine sa se inbogateasca prin gara gara!
6
0
Iti trage Iohannis o stare de urgenta dupa ce vede ca s-au testat "precis" 2000 de infectati de nici la tv nu mai apareti voi astia din PSD. E greu de inteles ca unii baieti doresc disparitia voastra ca partid si doctrina? E greu cand nu sti sa scapi mai intai de baronii si ciudatii din partid.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369