REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciolacu anunţă depunerea unui proiect de lege prin care să fie sprijinite IMM-urile

Ciolacu anunţă depunerea unui proiect de lege prin care să fie sprijinite IMM-urile

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:00 495

Partidul Social Democrat va depune joi în Parlament un proiect de lege care vine cu măsuri concrete în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii în ce priveşte scumpirile de preţuri la energie electrică, gaze naturale şi combustibili, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

Marcel Ciolacu

"Poate Superman va găsi totuşi timp, printre congrese sau lupte politice, să aibă întâlniri şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mediul de afaceri a fost refuzat de către prim-ministru să aibă astfel de întâlniri, aşa că astăzi PSD a găsit, cum era şi normal, timpul adecvat de a avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai mult, am avut în discuţie un proiect de lege care să vină cu măsuri concrete de sprijin pentru IMM-uri pe o perioadă limitată de timp, dar pentru a face faţă acestui val de scumpiri, mai ales în zona energiei. Acest proiect îl vom depune mâine la Parlament, după ce vom face ultimele modificări convenite cu reprezentanţii mediului de afaceri", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea, a explicat că acest proiect de lege prevede un mecanism de compensare pentru întreprinderi în cazul creşterii preţurilor la energie electrică, gaze sau combustibili.

"Oricare creştere a preţurilor agregate la energie, gaze, combustibili, mai mare de 5% raportat la decembrie anul precedent, poate să declanşeze mecanismul din această lege care înseamnă fie o compensare a creşterii facturilor cu 50% din această creştere, pentru IMM-urile din România, introducem aici şi întreprinderile sociale şi alte forme de existenţă a întreprinderilor cum ar fi întreprinderile individuale, fie un lucru pe care l-am discutat cu mediul de afaceri care nu are încredere în faptul că actualul guvern ar putea implementa legea şi mecanismul foarte repede, şi atunci avem prevăzută şi posibilitatea deducerii din impozitul pe profit. Perioada este de 6 luni. Condiţia este aceea ca să nu aibă restanţe la plata contribuţiilor angajaţilor către pensii sau bugetul de sănătate şi este evident că această iniţiativă legislativă încearcă să menţină competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii din România în lupta de a fi prezente pe pieţe atât în România cât şi în ţările în care exportăm şi, bineînţeles, protecţia locurilor de muncă", a afirmat Oprea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920