REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ciolacu: Categoric vom depune moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Cîţu

Ciolacu: Categoric vom depune moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Cîţu

Replica API 16 iunie 2021 | 00:06 704

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat marţi faptul că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Cîţu, pe care au anunţat-o şi vor face tot ce depinde de ei ca să treacă la vot, susţinând că partidul pe care-l conduce este în acest moment pregătit să preia guvernarea.

Marcel Ciolacu

"Categoric vom depune moţiunea de cenzură. Ne obişnuim cu sistemul ăsta bolşevic, cum spunea doamna Clotilde, în care nu contează ce votează românii sau politicienii, începe să pară că ar conta cine numără. Vom depune moţiunea de cenzură, vom face tot ce ţine de noi să treacă această moţiune. Vom merge tot în această nouă abordare unde nu ne adresăm numai politicienilor, ci şi partenerilor sociali, ca să ştie toată lumea ce a dus la depunerea unei astfel de moţiuni. Şi eu cred că oamenii responsabili trimişi de către români în Parlament vor vota această moţiune de cenzură. Este şi grupul minorităţilor destul... sunt oameni foarte serioşi, ca şi toate grupurile", a afirmat Ciolacu la România Tv, întrebat dacă mai este utilă moţiunea de cenzură anunţată de PSD în condiţiile în care există informaţii că "s-a furat la votul moţiunii simple" îndreptată împotriva ministrului Cristian Ghinea dat la Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD i-a anunţat, totodată, pe reprezentanţii coaliţiei de guvernare că "începe, din ce în ce mai mult, să se strângă laţul".

În context, Ciolacu a precizat că social-democraţii vor depune o plângere penală împotriva preşedintei de şedinţă de la Camera Deputaţilor care a prezidat forul la moţiunea simplă contra lui Ghinea, deputata USR PLUS Cristina Prună.

"Şi în ce priveşte ilegalităţile, categoric vom depune o plângere penală faţă de preşedinta de şedinţă de astăzi. Este inadmisibil, cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege, nu faci vot online. Nu poţi să vii să aduni (voturile date în plen cu cele date pe tabletă - n.r.) că aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid", a spus liderul social-democraţilor, scrie Agerpres.

Menţionându-i-se că preşedintele Klaus Iohannis va fi "cheia" unei noi guvernări în scenariul în care moţiunea de cenzură a PSD va trece, Ciolacu a replicat: "Conform Constituţiei, preşedintele are atributul de a desemna viitorul prim-ministru, PSD este pregătit în acest moment să preia guvernarea".

"Aşteptăm, săptămâna viitoare vom face tot ce ţine de noi ca această moţiune să treacă", a subliniat el.

Nu în ultimul rând, pe acelaşi subiect, Ciolacu a respins formarea unui guvern alături de PNL şi USR PLUS, invocând ca posibilităţi "un guvern minoritar PSD" sau "alegerile anticipate".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Matinal, dar nu prea ai fost la scoala
1
1
Altceva sti sa faci blanosule, incompetentule ??
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369