REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ciolacu: Ce se întâmplă acum la graniţe este o lecţie incredibilă de umanitate

Ciolacu: Ce se întâmplă acum la graniţe este o lecţie incredibilă de umanitate

Replica API 28 februarie 2022 | 23:30 628

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că fiecare familie din Ucraina care fuge din calea războiului spre România va găsi "alinare şi sprijin", subliniind implicarea, în aceste zile, a reprezentanţilor social-democraţi în diverse acţiuni de tip umanitar, dar şi faptul că e nevoie de "mai mult sprijin concret, dar şi de activarea urgentă a mecanismelor europene de asistenţă".

Marcel Ciolacu

"Am vorbit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Bucovina de peste graniţă, din Cernăuţi, şi ne-am rugat împreună pentru sufletul lui Andrei, tânărul de 32 de ani care a murit ca un erou în timpul luptelor cu ruşii. Cuvintele românilor noştri din Ucraina sunt sfâşietoare. Fiecare familie care fuge din calea războiului spre România va găsi alinare şi sprijin! Ceea ce se întâmplă acum la graniţe este o lecţie incredibilă de umanitate!", a transmis Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o postare pe pagina de Facebook, scrie Agerpres.

În context, liderul social-democraţilor a adresat mulţumiri tuturor organizaţiilor PSD din ţară care s-au mobilizat în aceste zile şi au strâns alimente, produse de igienă şi alte articole de strictă necesitate, pe care le împart acum celor de la graniţe, care au nevoie de ajutor.

"Îi felicit pe primarii noştri din localităţile aflate pe traseul de tranzit care s-au implicat din prima clipă şi, împreună cu localnicii, au asigurat paturi, căldură şi mâncare celor care au avut nevoie", a adăugat Ciolacu.

El a evidenţiat şi acţiunile derulate de miniştrii PSD în ultimele ore.

"Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dispus ca toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România şi au nevoie de asistenţă medicală să fie trataţi în sistemul medical românesc. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, lucrează în parteneriat cu producătorii şi fermierii români pentru a pune la dispoziţie alimente de strictă necesitate, dar şi cu un mare lanţ de retail care s-a oferit să asigure locuri de cazare pentru refugiaţi. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a pregătit 600 de locuri de cazare în 7 centre de agrement de la judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova şi lucrează cu 'Salvaţi Copiii' şi UNICEF România pentru a oferi sprijin de specialitate mamelor cu copii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a mers astăzi în Vama Rădăuţi-Prut şi Costeşti şi a discutat cu autorităţile pentru a informa că toţi cetăţenii ucraineni care vor să muncească în România o pot face timp de 9 luni fără niciun fel de viză de muncă; în plus 3.000 de locuri de cazare sunt pregătite la Botoşani", a precizat Ciolacu.

"Încă există umanitate! E nevoie, însă, de mai multă fermitate, mai mult sprijin concret, dar şi de activarea urgentă a mecanismelor europene de asistenţă şi sprijin!", a mai transmis liderul social-democrat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218