REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ciolacu, despre combaterea speculei: Trebuie o analiză să vedem unde este elementul care creează diferenţa

Ciolacu, despre combaterea speculei: Trebuie o analiză să vedem unde este elementul care creează diferenţa

Replica API 20 mai 2022 | 00:00 775

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, în ceea ce priveşte combaterea speculei, că trebuie făcută o analiză, luate în calcul alimentele de bază, iar instituţiile competente să colaboreze în acest sens.

Marcel Ciolacu

"Ne referim la alimentele de bază? Dacă se vinde Rolls-Royce-ul cu o mie de ori preţul de fabricaţie, nu mă interesează. Dar în zona de pâine, de alimente de bază, trebuie să vină cei de la INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.) să ne spună care este o practică europeană, să faci o medie. Lucrurile astea nu trebuie să le spună politicienii (...). Aceste lucruri trebuie fundamentate (...). Să vă dau un exemplu: era între 1,7 şi 2 lei castravetele, kilogramul, pleca de la producător, iar în supermarket îl găseşti la 9 lei. Trebuie cineva să facă o analiză, ce se întâmplă pe acest lanţ", a spus Ciolacu la România TV, citează Agerpres.

Acesta a explicat că instituţiile competente trebuie să colaboreze.

"Trebuie să faci o analiză să vezi unde este elementul care creează această diferenţă. Este ANPC-ul, este ANSVSA-ul, trebuie să lucreze Ministerul de Finanţe cu Ministerul Agriculturii, cu INS-ul (...). Stabileşti care sunt produsele de bază şi de acolo pleci. Şi mergi pe o nişă. Nu poţi interveni cu bocancii în economie, pentru că efectele, vă spun... Sunt alte state care s-au lăudat: am plafonat combustibilul. Şi au avut penurie. E normal, e logică. Nu trebuie să ajungem la aşa ceva", a precizat Marcel Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218