REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ciolacu, despre decretul privind starea de urgenţă: Miercuri sau joi vom avea votul Parlamentului

Ciolacu, despre decretul privind starea de urgenţă: Miercuri sau joi vom avea votul Parlamentului

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 613

Marcel Ciolacu

Parlamentul va vota cel târziu joi decretul privind starea de urgenţă, a declarat, luni, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul interimar al PSD.

"Am făcut deja probe. Biroul permanent reunit se va ţine printr-o conferinţă video şi vom analiza textul cel târziu mâine, iar miercuri sau joi vom avea votul. Vom face o procedură: eu cu domnul Titus Corlăţean şi cu secretarii de şedinţă ne vom deplasa la sediul Camerei Deputaţilor, unde vom deschide şedinţa, iar votul se va face printr-un sistem al Camerei Deputaţilor de către fiecare parlamentar", a precizat Marcel Ciolacu, la România Tv, scrie Agerpres.

El a adăugat că procedura privind votul va fi reglementată în cadrul Biroului permanent reunit. "Cu certitudine, votul va avea loc şi vom respecta Constituţia şi legile ţării", a mai spus Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că decretul poate fi completat de parlamentari.

"Categoric, se fac modificările necesare. (...) În cazul în care vom respinge, dar, din punctul meu de vedere, nu există această posibilitate, atunci se întoarce la preşedinte şi dă un decret de anulare", a explicat Ciolacu.

El a mai spus că aşteaptă să vadă măsurile, susţinând că se iau "mult prea greoi" decizii.

Ciolacu a susţinut că, probabil, decretul "dă posibilitatea ministrului de Interne să ia măsuri în funcţie de dinamica a ceea ce se întâmplă".

"Nu cred că vor fi nişte măsuri. Ce va cuprinde starea de urgenţă clar va fi o limitare a unor drepturi civile, dar, dacă Ministerul de interne le va lua conştient şi responsabil, nu cred că sunt probleme. Nu suntem primul stat care decretează stare de urgenţă, nici în Europa, nici în lume", a mai spus Marcel Ciolacu.

În opinia lui Ciolacu, starea de urgenţă este decretată târziu.

"Mă aşteptam ca premierul să vină cu nişte măsuri, să fie şedinţă de guvern. Tărăgănăm mult prea mult şi intervenim prea târziu atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul de afaceri, este o întârziere, din punctul meu de vedere, nepermisă.(...) Vom aştepta. Cu adevărat lucrurile acestea trebuie luate mai rapid şi cu mai multă hotărâre", a mai susţinut Ciolacu.

Starea de urgenţă va fi instituită pe teritoriul României de la începutul acestei săptămâni, în contextul epidemiei de coronavirus.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de preşedintele Klaus Iohannis, după ce membrii Guvernului Orban 3 au depus jurământul de învestitură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369