REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ciolacu, despre proiectul Guvernului: Un zombi legislativ. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Ciolacu, despre proiectul Guvernului: Un zombi legislativ. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 1103

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este "un alt zombi legislativ" şi că va invita în Parlament societatea civilă pentru a repara "haosul PNL".

Marcel Ciolacu

"Guvernul Orban naşte un alt zombi legislativ şi ne impune dezbatere în regim de urgenţă. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL! Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina şi izolarea aberaţii majore ce atentează grav la drepturile şi libertăţile românilor. Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care îşi spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar. Izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci şi aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor - cum s-a întâmplat deja, neconstituţional, în multe spitale. Formularea 'probabilitate ridicată de apariţie şi propagare a unui agent patogen' permite oricând Guvernului să instituie carantină şi s-o menţină oricât. Oricine şi orice poate fi suspectat ca 'potenţial expus' virusului şi intră în carantină, se aplică restricţii şi unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu", a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în proiect nu există nici un fel de claritate asupra duratei lipsirii de libertate, iar "datele ştiinţifice" nu pot constitui un criteriu valid juridic când e vorba de lipsirea de libertate, fiindcă nu oferă deloc predictibilitate. Ciolacu a spus proiectul oferă "puteri discreţionare" ministrului Sănătăţii "de a dispune cele mai grave măsuri de privare de libertate când există un risc iminent, la simpla propunere a Institutului Naţional de Sănătate Publică, care de altfel îi este subordonat".

"Am auzit azi cele mai importante voci ale societăţii civile punctând alte exemple de derapaje dramatice pe care această lege le provoacă. De aceea, vom invita mâine principalele ONG-uri din România specializate în apărarea drepturilor omului la dezbaterea acestei legi în comisii. Îi vom asculta şi le vom prelua propunerile. Să vedem dacă PNL va considera şi societatea civilă un 'duşman al poporului', pe modelul CCR", a afirmat Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa reparati tara asta, pe care v-ati pisat cum ati vrut voi! Meritati toate blestemele acestui popor, pe care l-ati calcat in picioare! Sunteti cei mai nenorociti oameni pe care tara asta i-a avut la conducere. Nimeni nu va mai asculta, bai scursurilor! Direct in ghena istoriei veti merge! Romanii v-ar calca in picioare!
1
0
Iar apare jegul asta cu propaganda lui ieftina! Bai labare, obisnuiti-va cu ideea ca nimeni nu va mai suporta in tara asta. Partidul vostru este un wc sovietic plin de rahat romanesc! Ati devalizat Romania timp de 30 de ani...ce dracu mai vreti? Ati nenorocit viitorul copiilor nostri, dar ati furat pentru 20 de generatii ale familiilor voastre. Bai animalule, o sa vina si momentul in care veti plati!
1
0
Iar apari anonimule, INTERIMATULE,... tu ai pareri, blanosule ?! Cine te baga in seama ?? Ce CREDIBILITATE AI ?! Pe cand congresul ciumatilor ?! Vezi de circul din partidul tau de hoti, mincinosi, penali si TRADATORI. Va mancati si va scuipati intre voi, va bateti pe functii, pe "ciolan". Circ pe banii statului-degeaba, de la buget, din pacate. Vai de voi! Sunteti o RUSINE, o mare RUSINE, o mare DEZAMAGIRE. O clica de borfasi si lasi. Da! Ai tu habar de legislatie, de te exprimi in halul asta !? Ce sa repari tu ANONIMULE, interimarule ... ?! Esti pe langa subiect, si nu numai.....daa....
2
0
mai du-te la origini! O sa aveti pe constiinta mii de morti!
2
1
cred, ca in mintea ta bolnava care continua sa creada peste 90% din minciunile pe care le emiti, ca ti-ai dori sa te consulti cu presurile CCR, cu maghiarii carora le-ati promis Ardealul, cu analfabeta viorica,, si cu toti cei carora le-ati facut cadau, pe spinarea noastra, pensii speciale
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218