REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciolacu i-a trimis o scrisoare preşedintelui CE în care atrage atenţia asupra derapajelor nedemocratice ale Guvernului

Ciolacu i-a trimis o scrisoare preşedintelui CE în care atrage atenţia asupra derapajelor nedemocratice ale Guvernului

Replica API 5 martie 2021 | 00:00 1382

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis joi o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care atrage atenţia asupra "derapajelor nedemocratice" ale Guvernului condus de Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu

"Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis joi o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care atrage atenţia asupra derapajelor nedemocratice ale actualului Guvern, manifestate prin politizarea fondurilor publice, a finanţării europene şi a funcţiilor publice din România", se arată într-un comunicat de presă remis de PSD, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, necesitatea unei poziţii publice din partea oficialilor europeni este justificată prin faptul că cetăţenii români trebuie să se simtă protejaţi de Uniunea Europeană atunci când sunt comise abuzuri, iar guvernele încalcă principiile democratice ale statului de drept.

"Ţara noastră alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al opoziţiei din România am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe români şi pentru a ne apăra valorile democratice europene", se arată în scrisoarea trimisă de Ciolacu, care a mai subliniat că PSD "este deschis la discuţii constructive despre viitorul României pe calea europeană şi democratică".

"În sinteză, principalele puncte reclamate prin acest document sunt următoarele: pentru prima dată în istoria postdecembristă, partidele din coaliţie au aprobat un buget fără a accepta niciunul dintre amendamentele venite de la parlamentari, tot pentru prima dată în istorie, Guvernul a adăugat - total netransparent - o anexă la buget care cuprinde sume financiare alocate preferenţial, după un algoritm politic, judeţelor şi localităţilor care sunt conduse de reprezentanţii partidelor care formează majoritatea, PNL a primit 52%, USR 35%, în timp ce UDMR 13% - o distribuţie care se suprapune aproape perfect pe ponderea fiecărui partid în coaliţie", mai spune PSD în comunicat.

Alte puncte din scrisoarea lui Ciolacu către oficialii europeni sunt: politizarea fondurilor UE, în elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă Guvernul nu s-a angajat într-un dialog deschis cu Parlamentul, cu Opoziţia sau cu partenerii sociali, Guvernul se concentrează pe politizarea totală a sectorului public: schimbarea a aproape 1.000 de directori de şcoli într-o singură zi, politizarea prin OUG a prefecţilor şi urmează politizarea secretarilor generali ai autorităţilor locale, atacul public şi radical al Guvernului împotriva Avocatului Poporului, a membrilor Curţii Constituţionale a României şi Consiliului Superior al Magistraturii.

"În ultimele două zile, actualul prim-ministru şi ministrul Justiţiei au criticat în mod deschis şi public o decizie definitivă luată de o instanţă de judecată. Premierul a ameninţat public liderii sindicatelor şi reprezentanţii HoReCa pentru organizarea grevelor paşnice împotriva unora dintre deciziile luate fără nicio consultare cu aceştia", a mai susţinut liderul social-democrat în scrisoare, potrivit comunicatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
du-te in ma-ta de limbric retardat!
7
1
ciolacu a uitat ca si psd a schimbat directori de scoli, prefecti, subprefecti etc?
7
1
Ceolacu are dreptate .
1
7
Hop cu Ciolac peste pupaza. Golanul asta care este mana in mana cu PNLul si mimeaza opozitia face misto de romani in tara si joc de glezne cu UE.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367