REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciolacu îi transmite preşedintelui să nu acuze PSD că nu face majoritate la învestitura Guvernului Orban II

Ciolacu îi transmite preşedintelui să nu acuze PSD că nu face majoritate la învestitura Guvernului Orban II

Replica API 21 februarie 2020 | 00:00 380

Marcel Ciolacu

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, îi transmite, în replică, preşedintelui Klaus Iohannis să nu acuze PSD că nu face majoritate la învestitura Guvernului Orban II, scrie Agerpres.

"Sunt două chestiuni, într-adevăr. Şi o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituţiei. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că eşti sigur că ai voturile necesare şi pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău! Deci cine este responsabil pentru declanşarea crizei şi aruncarea României în instabilitate politică şi economică, domnule Iohannis?!", a scris Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia sa vine după ce şeful statului a catalogat drept "incorectă" atitudinea parlamentarilor PSD de a nu participa la plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II şi le-a solicitat să îşi reconsidere punctul de vedere.

"Nu ştiu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate. Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii şi vom vedea, însă daţi-mi voie să comentez un pic atitudinea PSD, care este cel puţin ciudată, după ce PSD a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acum ei spun că nu este vina lor. Nu, este evident PSD, care a depus moţiune, care a reuşit să doboare Guvernul şi acum, când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să îi invit să îşi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă", a spus şeful statului înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceleasi urari de multa muie tie si familiei tale. Incearca sa te calmezi sa nu faci comotie cerebrala si sa mori de ciuda. Nu asi mai avea cui sa ii dau muie
1
0
ob du mutter ya
1
1
mai asta de mai jos unul ca tine a contribuit la distrugerea DEMOCRATIEI ca ai sutinut pe tatici HOTILOR
1
2
Mai blanosule, interimarule, tu, esti la degetul mic al d-lui Iohanis. Mai deschizi si gura, ai glas ?? Vezi de circul vostru, al ciumatilor, va mancati intre voi, va faultati, va scuipati, va scimbati... din pacate pe banii nostri, pe timpul si sanatatea noastra. Circarilor! Nu va mai suportam. Ati distrus democratia, mintind, furand, dezamagind. Sunteti o RUSINE, o mare RUSINE, pentru Romania, pentru romanii adevarati. Ne-am saturat de circul vostru ieftin, de "doi bani" tot din sacul statului, din impozitele noastre. Sunteti platiti sa facati CE, mahalagisme ??!! Cine va credeti ?!
2
5
Coclenderii de la PNL s-au dat pe mana PSD. Cat de talmacit poate sa fie Orban asta
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920