REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciolacu: Nu poţi să discuţi de un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot

Ciolacu: Nu poţi să discuţi de un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 1878

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu se poate discuta despre "un Parlament legitim" când există peste 4.000 de infectări cu SARS-CoV-2 pe zi, pentru că nu vine lumea la vot.

"Voi respecta legislaţia în vigoare şi deciziile Curţii Constituţionale pe care nu le discut, le pun în aplicare. (...) Nu cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile. Trăim într-o democraţie normală şi într-un stat european. Atributul organizării alegerilor, responsabilitatea pentru toate aceste alegeri, este a Guvernului şi, mai nou, a preşedintelui României care îşi doreşte aceste alegeri. Ce am reţinut eu din discursul preşedintelui este că îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi de un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot. Parlamentul legitim este când este ales de o mare majoritate a românilor. Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi mai ales explicaţii pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat ce va face partidul pe care îl conduce în legătură cu stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Liderul PSD a afirmat că este de acord cu propunerea preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, de a se organiza consultări la Palatul Cotroceni pentru a se ajunge la un consens în privinţa datei alegerilor.

"Aceste consultări trebuiau făcute de către preşedintele României, nu preşedintele PNL, de mult timp, şi nu numai în ceea ce priveşte alegerile, ci şi gestionarea pandemiei şi criza economică. De fapt ăsta este rolul preşedintelui României conform Constituţiei, nu conform părerilor mele. (...) Este o diferenţă foarte mare acum între PSD şi PNL şi preşedintele României. (...) Nu aşteptaţi de la PSD să ia o decizie politică în funcţie de cum îi convine partidului. Decizia o să o luăm în funcţie de evoluţia şi de părerea specialiştilor. (...) Cred că nu mai este nimeni normal la cap ca prioritatea României să fie alegerile parlamentare. Asta a fost declaraţia mea şi mi-o menţin. La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri", a menţionat Ciolacu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Handicapatii din Navodari au votat cu pisideul.Primarul se vaita ca nu l-au votat tinerii dar nu se plange ca este votat doar de banditii si asistatii sociali protejati de acest partid.
0
0
Discuta de anularea pensiilor speciale. Este mai corect.
3
0
Alta vrajeala marca psd...
6
2
Nu avem pe cine vota toti sunteti la fel scoateti an primu rand corupti si pensionari
4
0
Nu poti avea parlament legitim cu meditatoarea plagiatoare Mariana Mitra-Draghici-Radu-Nita-Bobe-Tariceanu-etc. pe listele de candidati. E absolut jenant, o faptura care nu a realizat absolut nimic in viata asta sa ajunga la pupitrul Parlamentului. Nu aveti simtul masurii?
13
1
@replica guvernul de degenerati ai UE pune o presiune asupra Romaniei pentru a legifera casatoriile intre homosexuali. Va rog sa dezbateti aceasta chestiune.
0
6
cum de esti atat de sigur pe numarul de infectari, fix 4000, te-ai consultat cu criminalul dorneanu si viitorul posesor de pensie speciala rafila?
8
3
daca erau pesedeii la butoane covidu se sutea la rusi. Dar asa, muie pesede !!!
8
6
Asa s-a zis si la locale, ca in titlu si lumea a venit la vot. PNL si USR la putere repede. Asta e. Psd are o perioada luuuuuunga de stat pe dinafara sau la racoare. Nu au fost capabili sa faca ce trebuie cu votul din 2016.
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367