REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciolacu, ordin în interiorul PSD: Pregătiți-vă de anticipate

Ciolacu, ordin în interiorul PSD: Pregătiți-vă de anticipate

Replica API 18 octombrie 2021 | 23:23 857

Marcel Ciolacu ne-a dat ordin să ne pregătim de anticipate, pentru că acesta va fi rezultatul actualei crize”, spune pentru Mediafax unul dintre liderii județeni. Potrivit acestuia, Paul Stănescu a avut discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le prezenta planul de organizare.

Marcel Ciolacu

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD, citează stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, la PSD a fost organizată echipa de campanie națională, care împreună cu consultanții partidului lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Conform acestora, în săptămâna care urmează sunt programate întâlniri cu echipele de online.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat recent că, „în realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate”.

„Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, a declarat pe 7 octombrie șeful statului.

Potrivit Constituției, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
decit sa va cacati atit pe voi,mai bine ati face dracu' ceva sa-i dati i plm jos pe nemernicii astia!
1
0
PSD-ist sunt comunisti fara coaie care sa recunoasca acest lucru
3
2
anticipate? cu voi psd? glumiti...
3
2
sa candideze si prietenul lui de vinatoare Omar haisam .
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920