REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciolacu: Preşedintele UDMR este de acord să susţină moţiunea alături de PSD

Ciolacu: Preşedintele UDMR este de acord să susţină moţiunea alături de PSD

Replica API 17 ianuarie 2020 | 17:01 425

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Slatina, că a avut o discuţie telefonică cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi că acesta a spus că formaţiunea sa se va alătura moţiunii de cenzură ce va fi depusă de către PSD, ca urmare a anunţului premierului Ludovic Orban că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

"În trei zile după ce vine asumarea vom depune moţiune de cenzură. Am avut o discuţie telefonică cu preşedintele Kelemen Hunor şi este de acord să susţină alături de PSD această moţiune deoarece nu este corect să vii cu modificări legislative, indiferent dacă te avantajează sau nu politic, şi să încerci schimbarea regulilor în timpul jocului. Mai mult, există o decizie a Curţii Constituţionale a României, care spune cu şase luni înainte nu au voie să modifice nicio lege electorală şi o recomandare de bună practică europeană a Comisiei de la Veneţia care spune cu un an înainte nu ai voie să faci astfel de modificări. Dacă dorim să rămânem totuşi în Europa şi în jocul democratic european, eu şi PSD cel puţin asta ne dorim, ar trebui şi actuala putere să se încadreze în aceiaşi termeni", a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că PSD nu are o alianţă politică cu UDMR-ul, ci una pe principii.

"Nu este o alianţă politică. Acum, cu toate scuzele de rigoare, mi-aş dori din tot sufletul ca PSD să aibă un proiect şi un program politic atât de bun încât UDMR-ul să vină alături de noi ca şi parteneri politici. (...) Repet, în acest moment nu este o alianţă politică cu UDMR-ul, este o alianţă pe principii, dar nu exclud dacă noi avem un proiect şi program foarte bun politic ca UDMR-ul să fie un partener politic credibil", a mai spus Marcel Ciolacu.

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi premierul Ludovic Orban.

"În discuţiile pe care le-am avut (...) am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi", a spus premierul, în şedinţa de Guvern. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doua curve ordinare
0
0
psd-istii si bozgorii sa ne suga pouliule!
2
0
Anulati pensiile speciale !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367