REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ciolacu şi Cazanciuc îi cer premierului un raport cu măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Ciolacu şi Cazanciuc îi cer premierului un raport cu măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Replica API 28 iulie 2020 | 00:00 1008

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au trimis luni premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cer să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

Foto: (c) Marcel Ciolacu / Facebook

"Potrivit art. 111 din Constituţia României, Guvernul şi celelalte organe ale administraţiei publice, în cadrul controlului parlamentar al activităţii lor, sunt obligate să prezinte informaţiile şi documentele cerute de Camera Deputaţilor, de Senat sau de comisiile parlamentare. În contextul lipsei de predictibilitate a politicilor Guvernului pe care îl conduceţi, a declaraţiilor contradictorii ale miniştrilor dumneavoastră cu privire la măsurile pe care urmează să le luaţi pentru limitarea impactului economic şi social al epidemiei cu SARS-CoV-2 şi a stării de incertitudine care caracterizează vieţile tuturor românilor pe perioada acestei guvernări, în temeiul art. 107, alin. (1). teza finală din Constituţie, vă solicităm să prezentaţi un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindeţi pentru limitarea răspândirii virusului. De asemenea, vă solicităm să precizaţi care este planul de măsuri concrete pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar 2020 - 2021", se arată în scrisoare.

Marcel Ciolacu a declarat că Ludovic Orban trebuie să prezinte ţării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei COVID-19, începerea şcolii şi organizarea alegerilor.

"Doar vorbele nu mai ajung! Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei şi pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianţe politice în loc să se alieze cu cetăţenii pentru a depăşi vârful pandemiei. Iar începerea în siguranţă a şcolii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza şi alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniştrilor care se bat cap în cap. De aceea, împreună cu preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, şcoala şi întreaga economie", a scris Ciolacu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incredibil! Maimutoii astia doi, blanosii astia, care papa bani multi din sacul statului, din impozitele noastre, au un tupeu si o obraznicie fara margi. Cum va permiteti interimarilor, neavenitilor, sa cereti un raport premierului, tocmai voi ciumatilor, care ati sfidat si ignorat si care ati sustinut inexistenta acestui virus ?? Cum va permiteti incompetentilor ?! Cine va mai crede ? Vai de politica voastra ! Faceti-va ordine in partidul vostru de penali, hoti si tradatori, de incompetenti dusi cu capul, da.
3
0
Mai bine le cereati romanilor sa respecte regulile care sunt in toata lunea civilizata dar voi P.S.Distilor le-ati cerut oamenilor sa iasa in strada si sa demonstreze pt.ca regulile astea le restrang oamenilor libertatile,lucru care nu s-a ponenit nicaieri in lume si acum cu un tupeu incredibil tot voi veniti si"aruncati pisica omorata de voi"in curtea P.N.Listilor.
3
0
daca nu era covid ul ce pwla mea mai vorbeati,aceeasi politica invechita marca psd
3
0
De cfe nu cereti ba la ccrul pe care l-ati pus sa dea legi ca sa nu se respecte izolarea? pesedeul ne-a umplut de virusuri,ca si ccrul comunist. Asa-i cind toti incultii se pricep la toate.Prosti,dat platiti regeste din banii nostri!
5
0
cum va permiteti voi, doi mincinosi care ati sustinut inexistenta acestui virus si mai mult ati indemnat la nesupunere ajutati de presurile voastre fidele presurile loiale CCr , sa solicitati ceea ce voi ati calcat in picioare? Ati calcat in picioare rezultatul exceptional din perioada aparitiei acestui virus, ati obstructionat munca si efortul unor medici pe care ii consioderati ca joaca dupa cum le cantati?- nu dlor medicii au semnat un juramant pe care si-l respecta pe cand presurile CCR carora li se datoreaza in proportie de 100% aceasta intorsatura- cum va permiteti, voi fosti soferi, ma
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369