REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciolacu vrea ca munca să fie taxată mai puțin, ca în țările dezvoltate

Ciolacu vrea ca munca să fie taxată mai puțin, ca în țările dezvoltate

A.F. 27 ianuarie 2023 | 00:00 789

Marcel Ciolacu spune că vrea supraimpozitarea companiilor cu venituri uriașe. În schimb, munca ar trebui să fie taxată mai puțin, ca în țările mai dezvoltate. Totuși, președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, îl contrazice pe Marcel Ciolacu și spune că România nu are posibilitatea bugetară de a reduce taxarea pe muncă.

Ciolacu vrea ca munca sa fie taxata mai putin, ca in tarile dezvoltateMarcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Nu se poate, în momente de criză, bogații să fie și mai bogați, iar săracii și mai săraci. Aici nu vorbim de mărit taxe și impozite. Cred că este momentul ca impozitarea muncii în România, de la aproximativ 47%, să înceapă să scadă.

La 3.000 de lei, asta reprezintă în jur de 600 de euro, un german plătește un impozit pe muncă în jur de 94 de euro. În România, la 3.000 de lei, un român plătește 236 de euro. Asta e diferența de impozitare a muncii într-un stat consolidat economic și România.

Este totuși greu de crezut că în România, reducerea taxării pe muncă ar aduce mai mulți bani în buzunarele angajaților. Pentru că în țara noastră, la angajare, candidatul își negociază netul, (CARTON 1) nu brutul, iar apoi compania își asumă să-i plătească contribuțiile pentru acel salariu net. De exemplu, un candidat, la angajare nu cere 5128 brut, ci 3000 net. În plus, președintele Consiliului Fiscal spune că România nu e pregătită pentru reducerea taxării pe muncă.

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal: Noi nu suntem în situația, în Romania, de a ne permite o scădere a veniturilor fiscal-bugetare. Chiar dacă beneficiem de resurse considerabile de la UE, cu un cadru financiar multianual ce include PNRR, ușor te duci la 6%, 5-6% din PIB anual. Aici trebuie să fim foarte chibzuiți. Și așa, în 2024 avem de rezolvat o ecuație pe care unii o califică drept imposibilă, în sensul rezolvării ei. De ce? Pentru că trebuie să continuăm consolidarea bugetară, adică să ducem deficitul bugetului public către ținta programată de 4,4%, și noi, la Consiliul Fiscal am spus că va fi foarte dificil de realizat, de atins această țintă, scrie digi24.ro.

În Uniunea Europeană, România are unul dintre cele mai mici impozite pe venit, alături de Bulgaria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai ales munca de la stat ca este ca si inexistenta sau inutila! Apai mai Colacule nu te speli tu mai bine la gurita ca esti plin de smecma maica! Haimarsh jygodie tractoristule barcagiul lui livake zis si ecologistul. Vaiplanoastra cine a ajuns sa ne dirijeze ! Futuvangurita de flamanzi ce ati votat scursuril Astea
3
0
La multi ani, Nicolae Ceausescu! Unde esti tu, Nicolae? Te-ai dus prea devreme, dictatorul nostru suprem... *lacrima aicisa*. Cel mai bun dictator din istoria Romaniei a fost Nicolae Ceausescu. Uite in ce hal a ajuns Romania, tara cu cea mai mare creste economica, cu cea mai buna economie din regiune si cu cel mai mare potential sa ajunga la nivelul occidentalilor in urmatorii 10 ani, libera (dar inca mai are politicieni "agenti rusi" - AURolaci si SOSocisti,respectiv si fesenisto-pesedisti, care practica politica de sabotaj pro-Rusia), dar si in cea mai sigura perioada din ISTORIA ROMANIEI, ca parte din UE si NATO (cea mai puternica alianta militara din istorie, de la Adam si Eva pana in prezent, de la dinozauri pana in prezent). Puteam fi o tara "puternica si suverana" CA Coreea de Nord sau Rusia, dar romanii au ales sa fie liberi cu liberul arbitru de la Dumnezeu, bogati, liberi, cu drepturi egale, in democratie. Unde esti tu, Ceasca oare, sa-i vezi pe romanii astia cum umbla astazi liberi prin lumea larga, fara sa mai sta lea cozi si pe intuneric la lumanare, fara curent si cum nu mai e la moda "friptura de parizer" in Romania sau sfintele portocale de la nenea Stalin din Siberia si pamantul sfant al Chinei comuniste, of of of, sa-i vezi cum umbla romanii dezlegati si nu mai sapa nimeni capanale, ca sa platim tribut "Tsarului" din "imperiul satanisto-pseudo-ortodoxo-rus"? Of, of, of! Ne punem toata baza in George Simion sau Dan Puric in 2024. Pana la capat ca Dragnea! Ori la bal, ori la spital. Ori la Cotroceni, ori la Penintenciarul Rahova. Amin! O puteam avea pe duamna Veorika Dancila presidenta salvatoare eliberatoare sau il puteam avea pe preaputernicul si preacunoscutul baron din Teleorman, infractorul Liviu Dragnea cunoscut si "regele porcilor din Teleorman" ca presedinte (nepotul ultimului mare tradator de tara si de neam, pseudo-generalul MARIN DRAGNEA, care a venit cocotat pe tancurile sovietice ale rusinoasei divzii tradatoare Tudor Vladimirescu. Marin p***a medaliat de Putin pentru "prietenie fata de Rusia si URSS") AURolacii mei, SOSocistii mei, fesenisto-pesedistii mei: Pana la capat ca Dragnea!!! "Sus inimile, romani!". "Jos neamtul, sa vina rusul!!!". "nenea Putin si poporul rus, libertate ne-a adus!". Orci rusi - adica "eliberatorii de oameni deja liberi" sa vina sa faca dreptate cu sabia ridicata si cu armele termobarice (non-nucleare)! Pacificatorii omenirii care ia oamenii liberi sub aripa si "umbrela nucleara" sovietica, apoi ii face martiri langa "fratii nostri" ceceni si razboinici spartani teroristi WAGNER. Amin! De doua ori AMIN! Ca la Georgica Putamica Simion pe facebook. Amin a 3-a oara!
11
0
Sa pretinzi ca la noi ,conducatorii tarii sa se ridice la nivelul oamenilor culti,pregatiti si care lucreaza in folosul tarilor lor ca in occident, este absurd. Cum sa pui pe unul bolnav si cu invaliditati grave,sa alerge mai bine decat un camppion mondial? Cam asta e diferenta. Noi ne-am multumit sa-i tot votam pe cei la inceput autonumiti pe functii babane,apoi pe cei adusi de grupuri de interese in fata,pentru a fi votati. Nu avem reprezentanti ai poporului in adevaratul sens,ci doar niste unii rai,ticalosi care uite ce rahat au facut din o tara frumoasa!
3
0
bogatii sunt și mai bogați, iar săracii și mai săraci de peste 33 de ani in tara asta mincinosule iar psd are principala vina pentru ca fost aproape tot timpul la guvernare singur sau in alianta; iar daca daianu spune ca nu se poate aproape sigur are dreptate pentru ca avem cel mai mare aparat bugetar din ue; polonia cu populatie dubla are aproape la jumatate; spui numai minciuni ciolacule
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367