REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cioloş: Cel mai corupt partid mai primeşte un cadou

Cioloş: Cel mai corupt partid mai primeşte un cadou

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:16 2426

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a declarat că PSD, pe care îl consideră "cel mai corupt partid", primeşte încă "un cadou", acela de a putea decide când vor avea loc alegerile parlamentare.

Aprecierile vin în contextul în care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului asupra Legii privind organizarea alegerilor parlamentare.

"Cel mai corupt partid din istoria României, cel care a mutilat justiţia, a schilodit instituţiile democratice politizându-le complet şi care şi-a cocoţat beizadelele şi camarila în funcţii publice, mai primeşte un cadou: poate să decidă când vor avea loc alegerile parlamentare. Sunt convins că, dacă ar fi după pesedişti, alegerile ar avea loc noaptea, la lumina lanternelor, pe buletine deja ştampilate cu numele lor", a scris europarlamentarul pe Facebook.

Pe de altă parte, s-a arătat încrezător că formaţiunea sa va câştiga, indiferent când vor fi programate alegerile.

"Acum, va trebui să facem faţă şi acestei ultime provocări. S-a dovedit că răbdarea şi echilibrul pot câştiga alegerile, pentru că lumea s-a săturat de hoţi şi de incompetenţi. Am experimentat destul cu tot felul de populişti care minţeau de dimineaţa până seara. Avem răbdare şi câştigăm indiferent când se vor programa alegerile", a menţionat Cioloş.

Marţi, Curtea Constituţională a respins sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis şi pe cea a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

CCR a decis că Legea privind alegerile parlamentare este constituţională.

Pe 17 august, şeful statului a sesizat CCR, solicitând să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său.

"Prin dispoziţia criticată, se modifică cu doar câteva luni înaintea alegerilor competenţa stabilirii datei alegerilor, contrar normelor constituţionale, instituindu-se o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare. Mai mult, în actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă prevăzută de art. 93 din Constituţie", arăta preşedintele, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primul lucru care se impune este ca guvernantii sa umble la constitutie si in special la atributiile criminalilor CCR
0
3
E ca Ciolos e panarama dar pe alta parte sa vezi ce o sa urla psd-ei acum sa se introduca starea de urgenta ca mor oamenii pe capete, asta ca sa amane alegerile si sa nu piarda ciolanul numit Parlament
2
2
Ce se mai umfla misisti astia,cu urina si mind fulnes cum stati?Pe bine?
2
0
Ca PSD-ul sa dispara din politica romaneasca. Alegatorii ar trebui sa inteleaga acest lucru.
5
5
constipate, aceleasi vorbe aruncate , aceleasi nentelegeri si invinuiri reluate, treaba mai de loc , asteptam votul peste patru ani !
6
1
din cauza ta a pierdut dreapta alegerile in 2016 si ai umflat psd la 45, ca a pus presedintele un bou ca tine prim ministru si ai facut cum spun unii guvernarea zero, eu ii spun minus. si acum dai in staga dar si in dreapta. Esti o LICHEA NAZISTO-MARXSITA
7
2
Stie cineva cine-l ghideaza pe Ciolos? Ca interesul Romaniei, cu siguranta, NU!
10
4
hai ma la treaba ca acum nu mai tine poanta cu muie, cei care v-au votat asteapta ceva de la voi. ca opozitia voastra s-a limitat la muie asta e!!! pt ala cu alo vezi ca-ti vine randul la muie de cei pe care i-ai votat!!!
13
3
e chiar ciolos bubonicus
16
4
inghititi muia cu cacat primita si GURRRA !!!
9
13
Poponautilor asa v-a spus Macron sa spuneti?
15
5
Si Vulpea ,unchiul tau, ce zicea?
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920