REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CIOLOŞ: ‘Constanța a devenit CAPTIVĂ unor GRUPURI de INTERESE MAFIOTE’

CIOLOŞ: ‘Constanța a devenit CAPTIVĂ unor GRUPURI de INTERESE MAFIOTE’

Replica API 23 septembrie 2020 | 23:30 1993

Alianța USR Plus Constanța a susținut marți, 22 septembrie, o conferință de presă în parcul Arheologic, lângă statuia Victoriei. La eveniment au participat Dacian Cioloș - Copreședinte USR PLUS, Stelian Ion - candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Constanța, Remus Negoi – candidatul Alianței USR PLUS pentru Președintele Consiliului Județean Constanța, Edward Nedelcu – candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Județean Constanța, Alina Stoian – candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Lumina. Subiectul evenimentului a fost prezentarea candidaților USR PLUS și proiectele lor pentru administrația locală.

Un lung șir de oportunități ratate

Edward Nedelcu, președintele PLUS Constanța, a spus că oamenii USR-Plus sunt oameni de calitate, cu o viziune deschisă și responsabilă pentru o dezvoltare pe termen mediu si lung a regiunii. "Ceea ce cu toții am trăit în ultimii 30 de ani se poate rezuma în cateva cuvinte - un lung șir de oportunități ratate", a spus Edward Nedelcu.

Constanța, cel mai important oraș al României

Prezent la Constanța, Dacian Cioloș a vorbit despre importanța Portului Constanța dar și de faptul că în municipiul de la malul Mării Negre nu s-a schimbat nimic de la Revoluție încoace. „Cred că nu există român care să fi venit la Marea Neagră și să nu treacă și prin Constanța. Aceasta este poarta turistică a litoralului Mării Negre dar și poarta de intrare și ieșire a multor produse de care depinde viața și integritatea românească. Prin Portul Constanța intră materia primă care alimentează economia României. Ceea ce urmează să se întâmple aici va ajuta întreaga Românie, acesta este unul din motivele pentru care sunt aici.

La 30 de ani de la Revoluție, la sursele și potențialul pe care îl are Constanța ar fi trebuit să fie altfel astăzi. Constanța nu este doar un oraș care să se compare cu Clujul, cu Timișoara sau alte orașe, Constanța este cel mai mare port, cel mai mare port european la Marea Neagră. Constanța nu a valorificat acest aspect. USR-Plus este o alternativă” a declarat Dacian Cioloș, copreședinte USR Plus.

Captivitatea unor grupuri de interese

Cioloș a mai spus că orașul Constanța a devenit captiv unor grupuri de interese în ultimii ani.

„Constanța a devenit captivă unor grupuri de interese mafiote, ca drept dovadă unii sunt la pușcărie, unii sunt în curs de cercetare. O mafie care a ținut captivă Constanța și care a privit orice investiție aici din care se mai văd doar urmele, urmele unor investiții doar pentru ei, pentru interesele lor personale. Am avut timp să vedem de ce este capabilă această clasă politică” a mai spus Dacian Cioloș.

Video declarație Dacian Cioloș:

Care sunt prioritățile Alianței USR Plus

Copreședintele USR a lansat 3 promisiuni pentru constănțeni și nu numai."Acea curățenie pe care o vrem acasă o vrem și în societate. Asta e prima promisiune. De asta spunem făra hoție, fără corupție, fără impostură. Vrem oameni competenți și cinstiți. Cuvântul cheie pentru noi este investițe. Avem nevoie să investim în oameni, în sănătate, să creăm locuri de muncă. Constanța trebuie să profite și să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea zonei. Cel mai bun să câștige. Pe 27 septembrie, momentul renașterii Constanței poate să se întâmple acum" a conchis Cioloș.

„Constanța va renaște!”

Stelian Ion, candidatul pentru Primăria Constanța a vorbit de beneficiul atragerii de fonduri europene pentru Constanța dar și de cum va renaște Constanța. "Este esențial pentru orașul nostru să atragem fonduri europene. Orașul nostru nu are resurse financiare proprii pentru a se dezvolta. După 27 septembrie, Constanța va renaște. Nu este un slogan ci este denumirea unui proiect care 90% face referire la proiecte concrete pe fonduri europene. Este un ajutor pentru noi. Pe fonduri europene nu poti șifona bani. Vreau să le zic constănțenilor să își scoată din cap că la Constanța nu se poate. Pentru că se poate! Putem fi cel mai frumos oraș din România și al doilea după București din punct de vedere economic. Asta este viziunea noastră pentru Constanța" a declarat Stelian Ion, candidatul Alianței USR Plus pentru Primăria Constanța.

Video integral:

CMF USR 21200251

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614