REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cioloş, deranjat că în fotografia Guvernului doamnele au fost aşezate în spate şi vrea să o refacă

Cioloş, deranjat că în fotografia Guvernului doamnele au fost aşezate în spate şi vrea să o refacă

Replica API 23 noiembrie 2015 | 00:00 170

Premierul Dacian Cioloş s-a arătat uşor indignat de faptul că în fotografia de grup a Guvernului în care femeile care deţin anumite funcţii în Cabinetul său au fost aşezate în spatele bărbaţilor, dar a precizat că acesta a fost protocolul. El a adăugat că va reface fotografia la următoarea şedinţă de Guvern. Această decizie vine în urma criticilor care au ajuns la urechile premierului, conform cărora femeile au fost desconsiderate când s-a imortalizat noul Guvern al României.

Dacian Cioloş a declarat duminică dimineaţă, într-un interviu la postul public de radio: "Şi pe mine m-a deranjat când am văzut, nu mi-am dat seama de acest lucru atunci când poza a fost făcută. A fost, să spun aşa, regula de protocol de aranjare a ministerelor care le-a dus pe doamne în spate, aşa cum în Parlament, în momentul votului în plen, am fost puţin supărat că doamnele au fost puse în spate şi bărbaţii în faţă. Mi s-a explicat că aceasta este regula de protocol, că ministerele se pun în ordinea alfabetică, sau au fost decise de cei din Parlament să le pună în ordine alfabetică şi atunci întâmplarea a făcut că doamnele au fost puse în spate". El a mai precizat că : "Cu prima ocazie cu care îi voi avea pe toţi miniştrii la şedinţa de Guvern, o să refacem poza şi, dincolo de orice regulă de protocol, o să-mi asum eu această responsabilitate să punem doamnele în faţă, pentru că oamenii care au făcut aceste observaţii au avut dreptate. Eu am făcut afirmaţia că o treime din membrii Guvernului sunt femei cu titlul de mândrie, n-am căutat cu orice preţ să fie aşa, dar aşa s-a întâmplat şi mi se pare semnificativ, pentru că pe multe probleme bărbaţii au un mod de a aborda lucrurile, femeile un alt mod de a aborda lucrurile şi cred că echilibrul este important atunci când se ia o decizie, echilibru pe care femeile îl aduc şi noi bărbaţii avem nevoie de multe ori de acest echilibru pentru a ne tempera modul de a rezolva anumite lucruri".

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367