REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cioloș despre dezinfectanții de la spitale: Au fost contracte cu dedicație, caietele de sarcini erau adaptate

Cioloș despre dezinfectanții de la spitale: Au fost contracte cu dedicație, caietele de sarcini erau adaptate

Replica API 21 mai 2016 | 02:01 232

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri, la Ministerul Sănătății, referindu-se la dezinfectanți, că au existat contracte cu "dedicație", iar caietele de sarcini erau "adaptate" la nivelul spitalelor cu anumite specificații pe care numai o firmă sau unele firme le puteau îndeplini.

Întrebat dacă au existat contracte cu dedicație, premierul a răspuns: "Sigur au fost, atâta timp cât au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului cu anumite specificații pe care numai o firmă sau unele firme le puteau îndeplini, evident că este vorba de contracte cu dedicație".

El a precizat că responsabilitatea sa și a Guvernului este ca, atunci când există astfel de informații, ele să fie date organelor abilitate, care să continue cercetările și să verifice veridicitatea sau nu a unor astfel de suspiciuni.

"Ceea ce noi putem să facem și facem este modificarea cadrului legislativ pentru ca astfel de lucruri să nu mai fie posibile. (...) Eu cred că în maxim zece zile — două săptămâni Corpul de control va fi în măsură să îmi prezinte câteva prime elemente de raport ale controalelor care le-au făcut. Controalele vor continua. (...) Oricum vă asigur că toate elementele pe care le găsim nu doar că le vom trimite, atunci când este vorba de suspiciuni de fapte penale, le vom trimite la Parchet sau la DNA — știu că există deja anumite informații care au fost trimise tocmai pentru a nu pierde timpul—, dar le vom face și publice imediat ce rapoartele vor fi finalizate", a spus premierul.

Șeful Guvernului a afirmat că s-ar putea reveni la achiziții centralizate și la caiete de sarcini standardizate.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102